Ύποπτος για σχέσεις με τη μαφία ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης

Ύποπτος για σχέσεις με τη μαφία ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης

Ανάμεσα σε 100 υπόπτους για επαφές με το οργανωμένο έγκλημα ο Τζάνι Αλεμάνο - Οι τοπικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 37 συλλήψεις

Ύποπτος για σχέσεις με τη μαφία ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης
Σχέσεις με τη μαφία, διαφθορά, εκβιασμοί, δωροδοκίες, πλαστά τιμολόγια, τοκογλυφία… Για όλα τα παραπάνω κατηγορούνται οι 37 συλληφθέντες από τις ιταλικές αρχές, ενώ ερευνώνται ακόμα 100, εκ των οποίων ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης, Τζάνι Αλεμάνο, στη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι αρχές διενεργούν έρευνα στη Ρώμη και την περιοχή του Λάτζιο, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες συγκαταλέγονται επιχειρηματίες και πολιτικοί.
Μεταξύ των υπόπτων, βρίσκεται ο Αλεμάνο και περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά και ο επικεφαλής του κόμματος Φόρτζα Ιτάλια στο Λάτζιο, Λούκα Γκραμάτζιο.
Κλείσιμο

Στο μεταξύ, οι αρχές ερευνούν και την κατοικία του πρώην δημάρχου της ιταλικής πρωτεύουσας, ενώ έχει δοθεί η εντολή για κατάσχεση αγαθών αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας Ros, «για χρόνια είχε εδραιωθεί στη Ρώμη μια συνεργασία μαφιόζων, με επικεφαλής τον Μάσιμο Καρμινάτι», ενώ τα πλοκάμια τους είχε απλώσει η μαφία σε επιχειρήσεις, αλλά και στον χώρο της πολιτικής και των τοπικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης ήταν μέλος του νεοφασιστικού Κοινωνικού Ιταλικού Κινήματος, ενώ μετά την εκλογή του το 2008 κάτω από το Δημαρχείο της Ρώμης είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες υποστηρικτές του που ανέμιζαν την ιταλική σημαία και τραγουδούσαν τον ιταλικό ύμνο προτάσσοντας το δεξί χέρι. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στην θέα του Αλεμάνο, φώναζαν «Ντούτσε, Ντούτσε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης