ΗΠΑ: Έκκληση για ψυχραιμία από το δήμαρχο Ν. Υόρκης μετά την αθώωση αστυνομικού

ΗΠΑ: Έκκληση για ψυχραιμία από το δήμαρχο Ν. Υόρκης μετά την αθώωση αστυνομικού

Προέτρεψε τους πολίτες της να αντιδράσουν με «ειρηνικούς» τρόπους στην απόφαση να μην ασκηθούν διώξεις εναντίον του αστυνομικού που στραγγάλισε τον Αφροαμερικανό Έρικ Γκάρνερ στην προσπάθειά του να τον συλλάβει

ΗΠΑ: Έκκληση για ψυχραιμία από το δήμαρχο Ν. Υόρκης μετά την αθώωση αστυνομικού
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και προέτρεψε τους πολίτες της Νέας Υόρκης να αντιδράσουν με «ειρηνικούς» τρόπους στην απόφαση του σώματος των ενόρκων του Στέιτεν Άιλαντ να μην ασκηθούν διώξεις εναντίον του αστυνομικού Ντανιέλ Πανταλέο.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιούλιο. Ο αστυνομικός στραγγάλισε τον Αφροαμερικανό Έρικ Γκάρνερ στην προσπάθειά του να τον συλλάβει.

Κλείσιμο
«Συμφωνούμε όλοι μας ότι οι διαδηλώσεις και η ελευθερία του λόγου αποτελούν πολύτιμες συνεισφορές στο δημόσιο διάλογο και ότι η βία και η διασάλευση της τάξης δε συνιστούν μόνο μια λανθασμένη αντιμετώπιση αλλά πλήττουν τους άκρως σημαντικούς στόχους που μαζί προσπαθούμε να επιτύχουμε» τόνισε ο ντε Μπλάζιο.

O δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί αμέσως στο Στέιτεν Άιλαντ, την περιοχή της Νέας Υόρκης όπου σημειώθηκε τον Ιούλιο το περιστατικό με τον θάνατο του 43χρονου Έρικ Γκάρνερ.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης πάντως είναι προετοιμασμένη για μαζικές διαδηλώσεις, καθώς ήδη στους δρόμους υπήρχε κόσμος που περίμενε την απόφαση του δικαστηρίου, ελπίζοντας πως θα ήταν διαφορετική από αυτή του Μιζούρι. 

Ο Μπαράκ Ομπάμα, σχολιάζοντας τη νέα δικαστική απόφαση που αθωώνει αστυνομικό για περιστατικό με Αφροαμερικανό μέσα σε δέκα μέρες, τόνισε πως «αναδεικνύει την ανησυχία από την πλευρά πάρα πολλών μειονοτικών κοινοτήτων προς τις υπηρεσίες της επιβολής του νόμου, ότι δεν συνεργάζονται για την αντιμετώπισή τους με δίκαιο τρόπο».  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης