Ισραηλινά ΜΜΕ: Τρομοκρατική επίθεση σε μία χώρα φίλα προσκείμενη στους Παλαιστίνιους

Ισραηλινά ΜΜΕ: Τρομοκρατική επίθεση σε μία χώρα φίλα προσκείμενη στους Παλαιστίνιους

Ο Τύπος αναφέρει ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε υλικές ζημιές από τα πυρά των δραστών

Ισραηλινά ΜΜΕ: Τρομοκρατική επίθεση σε μία χώρα φίλα προσκείμενη στους Παλαιστίνιους
Tο γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σημερινής επίθεσης στην ισραηλινή πρεσβεία με τα ισραηλινά ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μία χώρα φίλα προσκείμενη στους Παλαιστίνιους και ιδιαίτερα επικριτική με την πολιτική του Τελ Αβίβ. Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός Τύπος αναφέρει ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε υλικές ζημιές από τα πυρά των δραστών.

Η "Jerusalem Post", σε δημοσίευμά της με τίτλο: «Αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα", τονίζει σχετικά με το περιστατικό ότι η «Ελλάδα διακρίνεται από αντί-ισραηλινά συναισθήματα καθώς το κοινό αίσθημα είναι υπέρ των Παλαιστινίων».

Κλείσιμο
H εφημερίδα παραθέτει τις πληροφορίες που έχει η ελληνική αστυνομία, ότι, δηλαδή, οι πυροβολισμοί φέρεται να προέρχονται από καλάσνικοφ κι ότι οι δράστες επέβαιναν σε μηχανή.

Τέλος η συντηρητική εφημερίδα σημειώνει πως η Αθήνα τρέφει συμπάθεια για τους Παλαιστίνιους υπενθυμίζοντας ότι, στο παρελθόν η ελληνική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει σε πολίτες να συμμετάσχουν σε στολίσκους που σκοπό έχουν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ στη Γάζα.

Η "Times" του Ισραήλ υποστηρίζει ότι, η σημερινή επίθεση σημειώνεται δύο ημέρες μετά τον θάνατο Παλαιστίνιου υπουργού έπειτα από συμπλοκή με ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα επικρίνει την πολιτική του Τελ Αβίβ σε Γάζα και Δυτική Όχθη και πως πραγματοποιούνται πολλές διαδηλώσεις στη χώρα μας υπέρ των Παλαιστίνιων.

Το ισραηλινό πρακτορείο "Jewish Press" επισημαίνει με αφορμή το περιστατικό ότι οι σχέσεις Ισραήλ και Ελλάδας είναι καλές. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα επικριτική για την ισραηλινή πολιτική απέναντι στην Παλαιστίνη. Το πρακτορείο αναφέρει επίσης την άνοδο της δημοτικότητας της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας.

Η "Haaretz" τονίζει πως, εάν πράγματι αποδειχθεί πως ήταν τρομοκρατική επίθεση, θα είναι η πρώτη σοβαρή επίθεση κατά ισραηλινής πρεσβείας από την επίθεση του 2002 στο Νέο Δελχί, η οποία αποδίδεται σε Ιρανούς πράκτορες.

Η γαλλική εφημερίδα"Le Monde" παραθέτει την είδηση δίχως να προβεί σε σχόλια για τα κίνητρα που μπορεί κρύβονται πίσω από την σημερινή επίθεση, ενώ η γερμανική εφημερίδα "Bild" υποστηρίζει ότι, γύρω από την αμερικανική πρεσβεία στο Ψυχικό, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

To ρωσικό "ΙΤΑR-TASS" αναφέρει ότι η επίθεση στην πρεσβεία έγινε από αγνώστους με τις ελληνικές αρχές να ξεκινούν έρευνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης