Χρονιά-όλεθρος για τις ασιατικές αεροπορικές εταιρείες το 2014

Χρονιά-όλεθρος για τις ασιατικές αεροπορικές εταιρείες το 2014

Σε τέσσερα περιστατικά έχασαν τη ζωή τους 600 άνθρωποι - Ο δεύτερος φονικότερος απολογισμός μετά το 2005

Χρονιά-όλεθρος για τις ασιατικές αεροπορικές εταιρείες το 2014
Σε χρονιά-όλεθρο για τις ασιατικές αεροπορικές εταιρίες εξελίχθηκε το 2014 καθώς σε τέσσερα περιστατικά - χωρίς να υπολογίζεται το τελευταίο με την πτήση της AirAsia - έχασαν τη ζωή τους συνολικά 600 άνθρωποι.

Η εξαφάνιση-μυστήριο της πτήσης MH370 πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, η κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17 της Malaysia Airlines πάνω από την ανατολική Ουκρανία, η συντριβή αεροπλάνου της TransAsia Airways Corp. κατά τη διάρκεια της προσγείωσης σε αεροδρόμιο της Ταϊβάν και ένα δυστύχημα τον Αύγουστο στο Ιράν σηματοδοτούν την τραγική χρονιά για τις ασιατικές αεροπορικές εταιρείες.

Κλείσιμο
Αν στον κατάλογο των θυμάτων προστεθούν τελικά και οι 155 επιβαίνοντες στην πτήση QZ8501 της AirAsia, τότε η χρονιά που φεύγει θα είναι η δεύτερη χειρότερη σε επίπεδο απολογισμού μετά το 2005 οπότε είχαν χαθεί 916 ανθρώπινες ζωές.

Σημειώνεται, πάντως, ότι με βάση τα στοιχεία από την International Air Transport Association καθημερινά προσγειώνονται 100.000 πτήσεις χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό ενώ το 2013 σε σύνολο 3 δισεκατομμυρίων επιβατών που διακινήθηκαν με αεροσκάφη, έχασαν τη ζωή τους 210 άνθρωποι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης