Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό για τους μακελάρηδες της Charlie Hebdo

Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό για τους μακελάρηδες της Charlie Hebdo

«Η Γαλλία χτυπήθηκε στην καρδιά της» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς

Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό για τους μακελάρηδες της Charlie Hebdo
Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της φονικής επίθεσης στη γαλλική σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo» έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές, μετά τον παγκόσμιο τρόμο που προκάλεσε το μακελειό με τους 12 νεκρούς.

Παράλληλα, η αστυνομία ζητά από τους αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης των ισλαμιστών, να απευθυνθούν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και να καταθέσουν λεπτομερώς όλα όσα είδαν, προκειμένου να βοηθήσουν στην όσο το δυνατόν ταχύτερη σύλληψη των ενόπλων.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, οι ειδικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο ένα μαύρο γάντι που βρήκαν πεταμένο στη μέση του δρόμου, το οποίο ανήκει σε έναν εκ των τριών δραστών.

«Η Γαλλία χτυπήθηκε στην καρδιά της» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, ενώ περί τα 10.000 άτομα αναμένεται να δώσουν το «παρών», σήμερα το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού, προκειμένου να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην τρομοκρατική πράξη που αιματοκύλισε σήμερα τη σατιρική εφημερίδα.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, αξιοσημείωτο είναι ότι οι δράστες πήγαν αρχικά σε λάθος διεύθυνση και μπήκαν σε άλλο κτίριο, από το οποίο αποχώρησαν διακριτικά, για να βρουν το στόχο τους.

Ο αστυνόμος Εμανουέλ Κεμενέρ, ο οποίος, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Le Figaro», υποστήριξε, ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο στην καριέρα του, διευκρίνισε ότι οι δράστες αρχικά μπήκαν σε άλλο κτίριο, και μάλιστα, όταν ρώτησαν αν είναι το κτίριο της εφημερίδας «Charlie Hebdo», τότε κατάλαβαν ότι έκαναν λάθος και μάλιστα ενημερώθηκαν για τη σωστή διεύθυνση.

Οι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο της εφημερίδας, ενώ ήταν σε εξέλιξη η σύσκεψη των αρχισυντακτών. Οι δύο αστυνομικοί που σκοτώθηκαν, ήταν εκεί για να προστατεύσουν το διευθυντή της εφημερίδας, επισήμανε ο Κεμενέρ.

Και πρόσθεσε: «Και οι δύο φίλοι μου είναι νεκροί. Δεν υπάρχει πουθενά απόλυτη ασφάλεια. Αυτό που συνέβη σήμερα, έγινε με επαγγελματισμό».

Μεταξύ των νεκρών, σημειωτέον, είναι και ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους της Γαλλίας, ο Μπαρνέρ Μαρί, που διατηρούσε μόνιμη στήλη στη σατιρική εφημερίδα.

Nεκρός είναι επίσης και ο δημοσιογράφος της «Liberation», Φιλίπ Λανσόν, ο οποίος, για κακή του τύχη, την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στα γραφεία της εβδομαδιαίας εφημερίδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης