Δεκατρείς συλλήψεις στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Βέλγιο

Δεκατρείς συλλήψεις στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Βέλγιο

Πρόκειται για μέλη ομάδας εξτρεμιστών που έχουν ως στόχο αστυνομικούς – Καλάσνικοφ και υλικό που θα χρησιμοποιείτο για κατασκευή εκρηκτικών βρήκε η αστυνομία -Προληπτικά, δεν θα ανοίξουν τα εβραϊκά σχολεία

Δεκατρείς συλλήψεις στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Βέλγιο
Δεκατρία άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της μεγάλης κλίμακας αντιτρομοκρατικής επιχείρισης στο Βέλγιο. 

Οι συλληφθέντες ανακρίνονται από την αστυνομία και, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, ανήκουν σε ομάδα εξτρεμιστών που στόχο έχει να σκοτώνει αστυνομικούς.

Κλείσιμο
Το Βέλγιο βρίσκεται στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, μετά την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Βερβιέ στην οποία σκοτώθηκαν δύο ύποπτοι που φέρονται να σχεδίαζαν «άμεσα» τρομοκρατική επίθεση με στόχο την αστυνομία.

Προληπτικά, δεν θα ανοίξουν τα εβραϊκά σχολεία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η αστυνομία βρήκε συνολικά τέσσερα καλάσνικοφ και υλικό που θα χρησιμοποιείτο για κατασκευή εκρηκτικών, όπως ανακοίνωσε η  εισαγγελία. 

Στις έρευνες βρέθηκαν και στολές αστυνομικών , γεγονός που δείχνει πως η επίθεση, με "σφραγίδα" τζιχάντ, θα είχε στόχο την αστυνομία. Οι ταυτότητες των δύο νεκρών δραστών δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. 

Συνολικά έχουν τεθεί υπό κράτηση 13 άτομα σε σχέση με την υπόθεση, στις περιοχές Βερβιέ, Μόλενμπεκ, Άντερλεχτ,  Βρυξέλλες, Μπερσέμ και Λίντεκερκε. Στο πλαίσιο της βελγικής αντιτρομοκρατικής επιχείρισης, τέθηκαν υπό κράτηση άλλα δύο άτομα στη Γαλλία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης