Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που ήθελαν να αιματοκυλήσουν το Βέλγιο

Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που ήθελαν να αιματοκυλήσουν το Βέλγιο

Ο Ρεντουάν Χατζάουι και ο Αμπού Χαλίντ αλ-Μαγκρίμπι φωτογραφίζονταν κρατώντας Καλάσνικοφ - Υπόσχονταν πίστη στην Αλλάχ

Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που ήθελαν να αιματοκυλήσουν το Βέλγιο
Μία ημέρα μετά την εντυπωσιακή έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των βελγικών αρχών που εξουδετέρωσε τρεις τζιχαντιστές, οι οποίοι ετοίμαζαν μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο, νέα στοιχεία για την ταυτότητά τους βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Κλείσιμο


Παρότι δεν επιβεβαιώνεται από τις τοπικές αρχές, η τοπική εφημερίδα Sudpresse υποστηρίζει ότι οι τρομοκράτες είναι ο Ρεντουάν Χατζάουι, γνωστός ως Αμπού Χαλίντ αλ-Μαγκρίμπι και ο Ταρίκ Τζανταούν γνωστός ως Αμπού Χαμζά Μπελγίκι.



Μάλιστα, στη σελίδα του Χατζάουι στο Facebook πριν αυτή καταργηθεί, απεικονιζόταν ο ίδιος και ο σύντροφός του στο Χαλέπι της Συρίας, κρατώντας Καλάσνικοφ, σε λήψεις που εκτιμάται ότι είναι από τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο. Σε μία από αυτές λεζάντα αναφέρει «στο μονοπάτι του Αλλάχ», ενώ στην ενότητα «επάγγελμα» της σελίδας του, ο Χατζάουι αυτοχαρακτηρίζεται ως «υπηρέτης του Αλλάχ».



Οι δύο τους είχαν επιστρέψει πρόσφατα από τη Συρία και σύμφωνα με τις βελγικές αρχές σκόπευαν να θέσουν σε εφαρμογή μεγάλη τρομοκρατική επίθεση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, οι τρεις εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους ήθελαν να σκοτώσουν αστυνομικούς «τις επόμενες ώρες ή ημέρες».

Όπως τόνισε ο εισαγγελέας του Βελγίου, Έρικ Βαν Ντερ Σιπτ, «μπορεί να μεσολαβούσαν ώρες, σίγουρα όχι πάνω από μία ή δύο ημέρες».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα La Derniere Heure, η ομάδα όχι μόνο ήθελε να σκοτώσει άνδρες των αστυνομικών αρχών, αλλά και να τους αποκεφαλίσει.

Από την άλλη, η εφημερίδα Het Laatste Nieuws επισημαίνει ότι σκόπευαν να απαγάγουν τουλάχιστον έναν αστυνομικό και να καταγράψουν τον αποκεφαλισμό του σε βίντεο και στη συνέχεια να το αναρτήσουν στο Διαδίκτυο.

Στο στόχαστρό τους, δε, ήταν το αρχηγείο της αστυνομίας των Βρυξελλών, στο οποίο εχθές σήμανε συναγερμός έπειτα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας.

Την ίδια ώρα, λέγεται πως σχεδίαζαν να καταλάβουν λεωφορείο και να πάρουν ομήρους πολίτες, ενώ είχαν φροντίσει να εξοπλιστούν με Καλάσνικοφ, πιστόλια, εκρηκτικά και στολές αστυνομικών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης