Ξανά στο εδώλιο κατηγορούμενος για μαστροπεία ο Στρος Καν

Ξανά στο εδώλιο κατηγορούμενος για μαστροπεία ο Στρος Καν

Η «υπόθεση Κάρλτον» είναι ακόμα μία από τις υποθέσεις που σχετίζονται με σεξ, στις οποίες έχει εμπλακεί ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ

Ξανά στο εδώλιο κατηγορούμενος για μαστροπεία ο Στρος Καν
Αντιμέτωπος με κατηγορίες για μαστροπεία θα βρεθεί για μία ακόμα φορά ο πρώην «Δον Ζουάν» του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, στη δίκη που ξεκινά σήμερα σε δικαστήριο της Λίλη προσελκύοντας το ενδιαφέρον των γαλλικών ΜΜΕ.  

Οι κατηγορίες σχετίζονται με την υπόθεση «Κάρλτον», το όνομα της οποίας προέρχεται από το ξενοδοχείο της βόρειας Γαλλίας όπου διαδραματίστηκαν τα σεξουαλικά όργια, στα οποία, ο Στρος Καν έχει παραδεχτεί ότι συμμετείχε, χωρίς όμως να γνωρίζει, όπως λέει, ότι κάποιες από τις γυναίκες ήταν εκεί επί πληρωμή. 

Κλείσιμο
Η «υπόθεση Κάρλτον» είναι ακόμα μία από τις υποθέσεις που σχετίζονται με σεξ, στις οποίες έχει εμπλακεί ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ. Παρόμοια υπόθεση ήταν αυτή που όχι μόνο του κόστισε το αξίωμά του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και τον αποκαθήλωσε πολιτικά βάζοντας φρένο στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία των Σοσιαλιστών στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012.     

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Liberation», εκτός από τον Στρος Καν, κατηγορίες «μαστροπείας» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας» αντιμετωπίζουν ακόμα 12 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας, ο ιδιοκτήτης μίας αλυσίδας οίκων ανοχής, γνωστός ως «Ντόντο ο Μαστροπός», και δύο διευθυντές δύο πολυτελών ξενοδοχείων. 

Για την γαλλική αριστερή εφημερίδα, η υπόθεση αυτή είναι πρωτόγνωρη στη Γαλλία, όπου αυστηροί νόμοι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής εμπόδιζαν μέχρι πρόσφατα την δημοσιοποίηση των σκοτεινών πλευρών της ιδιωτικής ζωής των πολιτών. Η δίκη, όπως επισημαίνει η «Le Parisien», θα είναι κι ένα τεστ για το αν οι Γάλλοι εξακολουθούν να δείχνουν ανοχή στις σεξουαλικές ορέξεις των πολιτικών ή αν τείνουν σε πιο συντηρητικές ηθικές αξίες που για χρόνια τις κορόιδευαν ως αγγλοσαξονικό πουριτανισμό.

Δίκτυο μαστροπείας 
Το δίκτυο μαστροπείας στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο Στρος Καν προμήθευε γυναίκες για σεξουαλικά πάρτι που οργανώνονταν για λογαριασμό του Στρος-Καν στη Γαλλία και στις ΗΠΑ ενώ ο ίδιος εξακολουθούσε να είναι επικεφαλής του ΔΝΤ.

Οι δικαστές επιθυμούν να αποδείξουν ότι ο Στρος-Καν γνώριζε ότι οι γυναίκες που ήταν παρούσες στις συναντήσεις εκδίδονταν έναντι αμοιβής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro». 

Μία από τις ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους είναι και η ύπαρξη μιας γκαρσονιέρας στο Παρίσι. Οι δικαστές, σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτιμούν ότι ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ «δεν συμμετείχε απλώς σε αυτά τα πάρτι, αλλά φέρεται να είχε "υποκινήσει και ευρέως ενθαρρύνει τη δημιουργία ενός συστήματος που βασιζόταν στην επιβράβευση του άμεσου περιβάλλοντός του με στόχο να ικανοποιεί τις σεξουαλικές ανάγκες του"». 

Υπενθυμίζεται ότι, εφετείο του Ντουέ είχε απορρίψει το αίτημα του Στρος-Καν να αποσυρθούν οι σε βάρος του κατηγορίες για αδικήματα σεξουαλικού χαρακτήρα στην «υπόθεση Κάρλτον», που πήρε το όνομά της από το ξενοδοχείο στη βόρεια Γαλλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης