Ιταλία: Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο

Ιταλία: Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο

Σύμφωνα με την Ιταλίδα εκπρόσωπο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Καρλότα Σάμι, τουλάχιστον επτά είναι τα πλοιάρια με μετανάστες από τη Λιβύη - Ιερέας αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον 600 ακόμα μετανάστες ετοιμάζονται να επιβιβαστούν σε πλοιάρια από την Τρίπολη τις ερχόμενες ημέρες

Ιταλία: Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο
Τέλος δεν έχει η τραγωδία μεταναστών από τη Λιβύη που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο επιχειρώντας να περάσουν στην Ιταλία με πλοιάρια.

Μετά την τραγωδία με τους 300 μετανάστες από τη Λιβύη που έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες, μία ακόμα επιχείρηση διάσωσης εκτελείται από τις ιταλικές αρχές.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Καρλότα Σάμι, υπολογίζεται πως επτά είναι τα πλοιάρια που αυτή τη στιγμή πλέουν στη Μεσόγειο με προορισμό την Ιταλία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τη Νότιο Ευρώπη, έχει ήδη ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης για τους επιβαίνοντες των πλοιαρίων.

Στόχος είναι να αποφευχθεί μία ακόμα τραγωδία, αφού τις προηγούμενες ημέρες εκατοντάδες ήταν όσοι «χάθηκαν» στα παγωμένα νερά της Μεσογείου, ανοιχτά της Λαμπεντούζα, καθώς εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών τα σκάφη στα οποία βρίσκονταν ανατράπηκαν.

Η Σάμι προειδοποιεί πως αν η ΕΕ δε λάβει τα απαραίτητα μέτρα, η Μεσόγειος θα συνεχίσει να είναι ένα απέραντο νεκροταφείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Repubblica τα πλοιάρια που έχουν εντοπιστεί από την ιταλική ακτοφυλακή είναι τρία και έχουν κατεύθυνση προς τις ιταλικές ακτές. Η επιχείρηση διάσωσης έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ οι προβλέψεις είναι αισιόδοξες για την διάσωση των μεταναστών καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά καλές.

Στο σημείο πλέει ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Μάλτας, ενώ όπως αναφέρει η έκκληση για βοήθεια στην ιταλική ακτοφυλακή σημειώθηκε μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Την ίδια στιγμή, οι ιταλικές αρχές επιχειρούν για τη διάσωση μεταναστών σε δύο ακόμα πλοιάρια που βρίσκονται 30 μίλια ανοιχτά της Τρίπολης.

Παράλληλα, ένας ιερέας από την Ερυθραία, ο ντον Μούσιε Ζεράι, δηλώνει πως δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται στοιβαγμένοι σε αποθήκες έξω από την Τρίπολη. Σύμφωνα με τον ιερέα, οι διακινητές έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 600 ανθρώπους σε κλειστούς χώρους με την υπόσχεση ότι θα τους μεταφέρουν με πλοία στις ιταλικές ακτές τις ερχόμενες ημέρες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης