Υεμένη: Στρατιωτική επιχείρηση υπό τη Σ. Αραβία

Υεμένη: Στρατιωτική επιχείρηση υπό τη Σ. Αραβία

Πάνω από 10 χώρες συμμετέχουν με στόχο την ανακατάληψη της χώρας από τους επαναστατημένους Χούτι, μετά την έκκληση της νόμιμης κυβέρνησης

Υεμένη: Στρατιωτική επιχείρηση υπό τη Σ. Αραβία
Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της από τον Περσικό Κόλπο ξεκίνησαν τα ξημερώματα επιθέσεις εναντίον των Χούτι που έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος της Υεμένης.

Ο σαουδάραβας πρέσβης στις ΗΠΑ, Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ δήλωσε πως «η εγκατάλειψη της Υεμένης δεν είναι επιλογή μας».

Κλείσιμο
Η επιχείρηση ανακατάληψης των περιοχών που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι επαναστατημένοι Χούτι, δεν περιορίζεται σε ένα μόνο σημείο. Πυροβολικό, καταφθάνει στη Σαουδική Αραβία, από τη συμμαχία περισσότερων από 10 χώρες.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, οι ΗΠΑ «παρέχουν υποστήριξη» στη Σαουδική Αραβία, καθώς φέρει εις πέρας την επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις αναφορές, συμμετοχή θα έχει και η Αίγυπτος με όσες δυνάμεις μπορεί να διαθέσει από εδάφους αλλά και από αέρος ή θαλάσσιες.

Σύμφωνα με το λογαριασμό της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ, στο twitter «η Σ. Αραβία ξεκίνησε επιχείρηση στην Υεμένη, συμμαχώντας με πάνω από 10 χώρες, ανταποκρινόμενη στην έκκληση βοήθειας της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας».

Κάτοικοι της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά, έχουν κάνει διάφορα tweet σύμφωνα με τα οποία έχουν ξεκινήσει οι βομβαρδισμοί σε σημεία που βρίσκονται οι Χούτι, ενώ βάσει των μέχρι τώρα πληροφοριών υπάρχουν και απώλειες αμάχων


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης