Τον... «καλό και κακό μπάτσο» παίζουν πατέρας και κόρη Λεπέν;

Τον... «καλό και κακό μπάτσο» παίζουν πατέρας και κόρη Λεπέν;

Τον «έκοψε» από τα ψηφοδέλτια του Εθνικού Μετώπου λόγω των αντισημιτικών του θέσεων - «Με πρόδωσες» της απαντά - Στον «καυγά» παρενέβη και ο Φιλιπό που δηλώνει πως αυτή τη φορά η ρήξη είναι οριστική

Τον... «καλό και κακό μπάτσο» παίζουν πατέρας και κόρη Λεπέν;
Είτε είναι επικοινωνιακό τρικ με στόχο την ενίσχυση του ποσοστού της γαλλικής Ακροδεξιάς είτε πραγματικό γεγονός, η οικογένεια Λεπέν είναι στα "μαχαίρια", τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες. 

Η σταρ του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν  κηρύττει για μία ακόμη φορά τον πόλεμο κατά του πατέρα της και ιδρυτή του κόμματος, δηλώνοντας ότι απαγορεύει την υποψηφιότητά του στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, έπειτα από τη συνέντευξή του σε αντισημιτικό έντυπο. Από την πλευρά του, ο γηραιός πατριάρχης της γαλλικής Ακροδεξιάς δηλώνει όλο πίκρα για την στάση της κόρης του: «Με πρόδωσες...».  

Κλείσιμο
«Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν φαίνεται ότι βρίσκεται σε έναν φαύλο κύκλο ανάμεσα στη στρατηγική της καμένης γης και την πολιτική αυτοκτονία. Δεδομένης της κατάστασης αυτής, γνωστοποίησα στον Ζαν-Μαρί Λεπέν ότι θα αντιταχθώ στην υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές στο τέλος του 2015», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μαρίν Λεπέν. 

Ο επίτιμος πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και ευρωβουλευτής, υπερασπίσθηκε τη μνήμη του στρατάρχη Φιλίπ Πετέν, αρχιτέκτονα της πολιτικής της συνεργασίας της Γαλλίας με τη ναζιστική Γερμανία επικρίνοντας τη στρατηγική της κόρης του στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε στο ακροδεξιό εβδομαδιαίο έντυπο "Rivarol". 

Η συνέντευξη Λεπέν έρχεται λίγες ώρες μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του για θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, τους οποίους, για μία ακόμη φορά,  χαρακτήρισε «λεπτομέρεια της Ιστορίας». Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου,  Φλοριάν Φιλιπό δήλωσε μέσω του Twitter ότι «η πολιτική ρήξη με τον Ζαν-Μαρί Λεπέν είναι πλέον πλήρης και οριστική» και ότι «αποφάσεις θα ληφθούν σύντομα». 

Ο 85χρονος πατριάρχης του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» σκόπευε να εκπροσωπήσει το κόμμα στις περιφερειακές εκλογές στη νοτιο-δυτική Γαλλία. Ο Λουί Αλιό, επίσης αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και εραστής της Μαρίν Λεπέν, δήλωσε ότι,  μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης του Ζαν-Μαρί Λεπέν στο Rivarol, το «αντισημιτικό πατσαβούρι» οι πολιτικές διαφορές είναι πλέον αγεφύρωτες. Όμως, ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ πατέρα και θυγατέρας ξεκινά από παλιά... με τους Γάλλους πολιτικούς αναλυτές να επισημαίνουν μελετώντας την οικογενειακή κόντρα Λεπέν ότι μπορεί να είναι «στημένη». Ο Ζαν Μαρί Λεπέν τσακώνεται δημοσίως με την κόρη του πριν ή μετά από μία εκλογική  διαδικασία και, όλως τυχαίως , τα ποσοστά του κόμματος ενισχύονται.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο πατριάρχης της γαλλικής Ακροδεξιάς διαφωνεί δημοσίως με την κόρη του», υποστηρίζει ο Γάλλος ερευνητής,  Μ. Λεκέρ θεωρώντας ότι η κόντρα των δύο εντάσσεται σ΄ένα επικοινωνιακό τρικ με δύο ισχυρούς παίκτες που έχουν έναν κοινό στόχο: Τις προεδρικές εκλογές του 2017 όπου και οι δύο ευελπιστούν να επαναλάβουν το θριαμβευτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης