Να μην φτάσει ούτε ένας μετανάστης στις ιταλικές ακτές, απαιτεί η Λέγκα του Βορρά

Να μην φτάσει ούτε ένας μετανάστης στις ιταλικές ακτές, απαιτεί η Λέγκα του Βορρά

Ο ηγέτης του ξενοφοβικού κόμματος ζητά από τις τοπικές αρχές να προστατεύσουν τα σύνορα της χώρας

Να μην φτάσει ούτε ένας μετανάστης στις ιταλικές ακτές, απαιτεί η Λέγκα του Βορρά
Έτοιμος να λάβει δραστικά μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης εμφανίζεται ο επικεφαλής της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο Σαλβίνι ζητά από την ιταλική ακτοφυλακή και το πολεμικό ναυτικό να μην δίνει εντολή για αποβίβαση μεταναστών στις ακτές της χώρας. Ωστόσο, αφήνει ανοιχτή την πρόσβαση σε όσους χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά όχι σε όλους τους υπόλοιπους.
Την ίδια ώρα, ο Σαλβίνι σχεδιάζει κατάληψη σε ξενοδοχεία και πανδοχεία που οι τοπικές αρχές προορίζουν για να στεγάσουν προσωρινά τους διασωθέντες μετανάστες.
Κλείσιμο

«Ο Αλφάνο (σ.σ. υπουργός Εσωτερικών) και ο Ρέντσι αναζητούν ακόμα 6.500 θέσεις για τους μετανάστες. Ζητώ από κυβερνήτες, δημάρχους, περιφερειάρχες και συμβούλους της Λέγκας να πουν όχι με κάθε μέσο, όχι σε κάθε νέα άφιξη. Η Λέγκα είναι έτοιμη να κάνει κατάληψη σε κάθε ξενοδοχείο, πανδοχείο, σχολείο και στρατόπεδο που προορίζεται για τους υποτιθέμενους πρόσφυγες», έγραψε σε μήνυμά του στο Facebook ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά.

Στο μεταξύ, κάλεσε τις ιταλικές αρχές να προστατεύσουν τα σύνορα, καθώς όπως είπε «όσοι περισσότεροι μετανάστες φεύγουν από τις χώρες τους, τόσοι πεθαίνουν. Δυστυχώς, έχουμε μία κυβέρνηση συνένοχο».

Την ίδια στιγμή, ο αρμόδιος επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει ταξίδι στη Σικελία για να συνομιλήσει με τον υπουργό Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο και να επισκεφθεί τα κέντρα υποδοχής μεταναστών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης