Βαλτιμόρη: Ο Freddie Gray «προσπαθούσε να αυτοτραυματιστεί», ισχυρίζεται έκθεση της Αστυνομίας

Βαλτιμόρη: Ο Freddie Gray «προσπαθούσε να αυτοτραυματιστεί», ισχυρίζεται έκθεση της Αστυνομίας

Η έκθεση των αρχών βασίζεται στη μαρτυρία ενός κρατούμενου που βρισκόταν στο ίδιο βαν με τον Grey

Βαλτιμόρη: Ο Freddie Gray «προσπαθούσε να αυτοτραυματιστεί», ισχυρίζεται έκθεση της Αστυνομίας
Σύμφωνα με μία έκθεση της αστυνομίας της Βαλτιμόρης που δημοσιεύτηκε από τη Washington Post, ο 25χρονος Freddie Grey του οποίου ο θάνατος υπό αστυνομική κράτηση προκάλεσε ένα νέο κύμα μαζικών διαδηλώσεων στις ΗΠΑ, «προσπαθούσε να αυτοτραυματιστεί» κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο αστυνομικό τμήμα μετά τη σύλληψή του.

Η έκθεση των αρχών βασίζεται στη μαρτυρία ενός κρατούμενου που βρισκόταν στο ίδιο βαν με τον  Grey και κατέθεσε στις αρχές ότι άκουσε τον νεαρό Αφροαμερικανό να πέφτει μόνος του με ορμή πάνω στα πλαϊνά του οχήματος, στην προσπάθειά του να αυτοτραυματιστεί. 

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση με τα νέα στοιχεία παραδόθηκε στην εφημερίδα με την προϋπόθεση να μην αποκαλυφθεί το όνομα του μάρτυρα, που φοβάται για την ασφάλειά του. Ωστόσο, η δημοσίευση τη δεδομένη στιγμή προκαλεί εύλογα ερωτήματα καθώς πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μία απόπειρα συγκάλυψης ενός ακόμα περιστατικού αστυνομικής βίας.

Ο 25χρονος Freddie Grey πέθανε στις 19 Απριλίου από τις επιπλοκές κατάγματος αυχενικών σπονδύλων που υπέστη κατά τη σύλληψή του στις 12 Απριλίου. Οι συνθήκες του τραυματισμού του παραμένουν ασαφείς, αν και αυτόπτες μάρτυρες της σύλληψης μιλούν για υπερβολική χρήση βίας από τους αστυνομικούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης