Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών καταδικάζει την σύλληψη δυο Τούρκων δικαστών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών καταδικάζει την σύλληψη δυο Τούρκων δικαστών

Η σύλληψη και προσωρινή κράτησή τους έγινε με τη δικαιολογία ότι οι δικαστές διέταξαν την απόλυση κάποιου φερόμενου ως υπόπτου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών καταδικάζει την σύλληψη δυο Τούρκων δικαστών
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών -και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που είναι μέλος της- με αφορμή την σύλληψη και την προσωρινή  κράτηση δύο Τούρκων δικαστών, καταδικάζει  με ψήφισμα τη σύλληψη και κράτηση κάθε δικαστή.

Ειδικότερα, στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών, η οποία πραγματοποιήθηκε  στο Γκντάνσκ της Πολωνίας, τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της σύλληψης και της προσωρινής κράτησης (30.4.2015) δύο δικαστών της Τουρκίας, του Metin Özcelikκαι του MustafaBasar, στην Κωνσταντινούπολη.

Κλείσιμο
Η σύλληψη και προσωρινή κράτηση έγινε με τη δικαιολογία ότι οι δικαστές διέταξαν την απόλυση κάποιου φερόμενου ως υπόπτου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών στο ψήφισμά της υπογραμμίζει ότι «κάθε απόπειρα υπόσκαψης της ελευθερίας των δικαστών να καθορίσουν τα πραγματικά περιστατικά και να εφαρμόσουν τον νόμο σε μια συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της αρχής της δικαστικής ανεξαρτησίας».

Παράλληλα, η  Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών «καταδικάζει τη σύλληψη και κράτηση κάθε δικαστή για απόφαση που αυτός έλαβε κατά την άσκηση της δικαστικής του λειτουργίας και ζητεί την άμεση απόλυση των δικαστών Metin Özcelikκαι MustafaBasar».

Το επίμαχο ψήφισμα αποφασίστηκε να αναρτηθεί σε όλες τις Ευρωπαϊκές Ενώσεις Δικαστών στην ίδια ημέρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης