Στον Μάριο Ντράγκι το «Βραβείο του Πολιτικού Πολιτισμού» για το 2015

Στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απονεμήθηκε φέτος ένα από τα πιο σημαντικά ευρωπαϊκά βραβεία για προσωπικότητες της πολιτικής και των επιστημών

Ένα από τα σημαντικά βραβεία των ευρωπαϊκών θεσμών, το «Εuropean Prize for Political Culture», απονεμήθηκε φέτος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Το βραβείο αυτό που έχει καθιερωθεί από το Hans Ringier Foundation και συνοδεύεται από 50.000 ευρώ μετρητά, έχει αποδοθεί τα προηγούμενα χρόνια σε ανθρώπους όπως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Μπόρις Ταντιτς, ο Γιούρκεν Χάμπερμας, ο Πασκάλ Λαμί, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο Χάνς-Ντίτριχ Γκένσερ, ο Ντόναλντ Τουσκ, ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε και ο Χάινριχ Γουίνκλερ.

Στην τελετή απονομής που έγινε το Σάββατο το βράδυ, ο Φρανκ Μάγιερ χαρακτήρισε τον Μάριο Ντράγκι έναν εξέχοντα Ευρωπαίο και ένα σημείο σταθερότητας σε δύσκολους καιρούς, προσθέτοντας ότι «το ευρώ δεν είναι μόνο το δεύτερο πιο σημαντικό νόμισμα του κόσμου. Είναι και αυτό που εξασφαλίζει ότι η Ευρώπη έχει τη δική της δυνατή φωνή στις πολιτικές των αγορών».

«Έτσι, ο Μάριο Ντράγκι δεν εξασφαλίζει μόνο το νόμισμα της Ευρώπης, αλλά και τη θέση του ευρώ στον κόσμο. Οι πράξεις του δεν είναι μόνο με την οικονομία στο μυαλό. Ενεργεί με γενναιότητα και κουράγιο όπου είναι απαραίτητο, δεν χάνει ποτέ τη ματιά του από τις ευθύνες που του έχουν ανατεθεί».

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ αναγνώρισε τις κατακτήσεις του Μάριο Ντράγκι και τη σημασία της δουλειάς του στην περαιτέρω ενίσχυση του κοινού νομίσματος. «Βραβεύοντας τον κ. Ντράγκι, τιμούμε έναν μεγάλο Ευρωπαίο, έναν σταθερό υποστηρικτή της Ευρωπαϊκής ενότητας και έναν υπερασπιστή του κοινού νομίσματος» τόνισε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας.

Η απονομή του βραβείου έγινε στο Castello del Sole στην Ασκόνα της Ελβετίας, και από τότε που ξεκίνησε η διοργάνωσή του, πριν 41 χρόνια συμπίπτει με το φεστιβάλ κινηματογράφου του Λοκάρνο.

Κάτι που εξηγεί και τους πολλούς υψηλούς προσκεκλημένους τόσο από το χώρο της πολιτικής όσο και από το χώρο του θεάματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr