Δείτε φωτογραφίες ενός ακόμη θύματος του οδοντίατρου που σκότωσε τον Σεσίλ

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν πριν από περίπου δέκα χρόνια και δείχνουν τον Πάλμερ να ποζάρει περήφανος δίπλα από το θήραμά του

Φωτογραφίες μίας μαύρης αρκούδας που δολοφονήθηκε παράνομα από τον Γουόλτερ Πάλμερ, τον Αμερικανό οδοντίατρο που τον περασμένο μήνα όταν σκότωσε τον Σεσίλ, ένα λιοντάρι-έμβλημα της Ζιμπάμπουε, είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν πριν από περίπου δέκα χρόνια και δείχνουν τον Πάλμερ να ποζάρει περήφανος δίπλα από το θήραμά του, το οποίο είχε σκοτώσει με τόξο σε περιοχή για την οποία δεν είχε εξασφαλίσει άδεια κυνηγιού.

Σύμφωνα με το δίκτυο ABC που εξασφάλισε το υλικό, ο Πάλμερ είχε προσπαθήσει να «κουκουλώσει» την υπόθεση, προσφέροντας στους οδηγούς του δωροδοκία ύψους 20,000 ευρώ ώστε να πουν ψέμματα για τη δραστηριότητά του στις αρμόδιες αρχές.

Τελικά δεν τα είχε καταφέρει, με αποτέλεσμα να περάσει από δίκη και να καταδικαστεί για παράνομο κυνήγι. Ωστόσο, το πρόστιμο που είχε κληθεί να πληρώσει τότε ήταν ιδιαίτερα χαμηλό, μόλις 3.000 ευρώ, ποινή που σίγουρα δεν τον αποθάρρυνε από το να επαναλάβει το αδίκημα.

Ο ευκατάστατος δικηγόρος από τη Μινεσότα των ΗΠΑ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τον περασμένο μήνα όταν σκότωσε τον Σεσίλ, ένα αγαπημένο 13χρονο λιοντάρι που αποτελούσε σύμβολο της Ζιμπάμπουε, κατά τη διάρκεια ενός παράνομου κυνηγιού.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr