Αποκαλύψεις που σοκάρουν: Το προσωπικό ασφαλείας στο Σαρμ Ελ Σέιχ έπαιζε Candy Crush και έτρωγε!

Σοκάρουν οι καταγγελίες Βρετανών τουριστών, που είχαν επισκεφθεί το τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ, στην Χερσόνησο του Σινά, λίγες ημέρες πριν την τραγική συντριβή του ρωσικού Airbus

Ενώ Βρετανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για τοποθέτηση βόμβας μέσα στο μοιραίο ρωσικό αεροσκάφος, που συνετρίβη στην Χερσόνησο του Σινά το περασμένο Σάββατο με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των 224 επιβαινόντων, οι καταγγελίες Βρετανών τουριστών για τις συνθήκες ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ, σοκάρουν.

Βρετανοί τουρίστες, που έκαναν τις διακοπές τους στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ, από το οποίο είχε απογειωθεί το μοιραίο αεροσκάφος, λίγο πριν συντριβεί στον αέρα, καταγγέλλουν στα μέσα ενημέρωσης ότι οι συνθήκες ασφαλείας στο αεροδρόμιο ήταν οι χειρότερες που έχουν συναντήσει ποτέ. Οι Βρετανοί, που έκαναν τις εξωφρενικές καταγγελίες, είχαν βρεθεί στο τουριστικό θέρετρο της Αιγύπτου λίγες ημέρες πριν το τραγικό δυστύχημα και αναφέρουν ότι εργαζόμενοι που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια του αεροδρομίου, έπαιζαν παιχνίδια στο κινητό τους τηλέφωνο, έτρωγαν, κάπνιζαν ή ακόμα έπαιρναν έναν υπνάκο!

Η Βρετανίδα Verna McKeich, που αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ μαζί με τον σύζυγό της, μερικές ημέρες πριν το αεροπορικό δυστύχημα, δήλωσε στο Sky News: «Σοκαρίστηκα από την έλλειψη ασφάλειας του αεροδρομίου, το πρόσωπο που εργαζόταν στο μηχάνημα ελέγχου των αποσκευών έπαιζε Candy Crush στο κινητό του». 



Ένας άλλος Βρετανός τουρίστας, ο Nat McKenzie, αναχώρησε από το ίδιο αεροδρόμιο, μόλις 24 ώρες πριν την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους. Ο ίδιος δήλωσε στην Daily Mail: «Η οικογένειά μου και εγώ επιστρέψαμε στη Βρετανία, μόλις 24 ώρες πριν την μοιραία συντριβή. Εντυπωσιάστηκα από το πόσο χαλαρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας, άθελά μας περάσαμε με πολλά μπουκάλια νερό στις χειραποσκευές μας. Οι δύο εργαζόμενοι που ήταν υπεύθυνοι για τον σωματικό έλεγχο των επιβατών, μου έγνεψαν ενώ έδειχναν να ενδιαφέρονται περισσότερο για να καπνίσουν το τσιγάρο τους και για να φάνε το βραδινό τους. Μόλις και μετά βίας μας πρόσεξαν».



Η Tidy-Harris, από το Λέστερ, ανέφερε ότι έχει εργαστεί ως αεροσυνοδός στο παρελθόν και τον περασμένο Νοέμβριο, που είχε ταξιδέψει στο Σαρμ Ελ Σέιχ, διαπίστωσε πόσο χαλαρές ήταν οι συνθήκες ασφαλείας στο αεροδρόμιο και το χαρακτήρισε το χειρότερο που έχει επισκεφθεί ποτέ. Η ίδια, υποστήριξε ότι οδηγοί ταξί στο τουριστικό θέρετρο της είχαν αναφέρει πως το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου λαμβάνει τόσο χαμηλούς μισθούς, που προτιμά να κοιμάται ή να παίζει στο κινητό του, παρά να εργάζεται.

Η βρετανική κυβέρνηση από τον φόβο για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ, έχει ήδη ακυρώσει τις πτήσεις από και προς το τουριστικό θέρετρο, ενώ περισσότεροι από 20.000 Βρετανοί τουρίστες βρίσκονται αποκλεισμένοι στην περιοχή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr