Εντυπωσιακή άφιξη του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας στη σύνοδο των G20

Έκλεισε ξενοδοχειακό συγκρότημα 546 δωματίων - Τον ακολούθησε κομβόι 400 αυτοκινήτων - Επιστρατεύτηκαν 56 θωρακισμένες Μερσεντές για τον ίδιο και τους άνδρες της ασφάλειάς του

Όπως αρμόζει σε έναν βασιλιά πραγματοποίησε την άφιξή του ο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ  στην τουρκική πόλη Αττάλεια, για τη σύνοδο των G20.

Τον περίμενε ένα κομβόι από πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ έκλεισε αποκλειστικά για εκείνον ένας χώρος με 546 δωμάτια! Τον βασιλιά Σαλμάν περίμεναν στο αεροδρόμιο ο βασιλικός πρίγκιπας Ελ Βελίντ Μπιν Τελάλ, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, οι τοπικοί άρχοντες της Αττάλειας, οι οποίοι τον καλοσώρισαν και τον οδήγησαν στο Mardan Palace Hotel, όπου θα διέμενε. Στο ξενοδοχείο εφαρμόστηκαν επιπλέον μέτρα ασφάλισης, ενώ ενεργοποιήθηκε και η τοπική αστυνομία, περιφρουρώντας τη γύρω περιοχή.

Το εντυπωσιακό, εκτός των υπολοίπων, ήταν τα 400 πολυτελή αυτοκίνητα που παρέλαβαν τον βασιλιά Σαλμάν και τη συνοδεία του. Ο Σαουδάραβας ηγέτης έχει σκοπό να διαμείνει τουλάχιστον δύο εβδομάδες στην τουρκική πόλη. Τα... απαραίτητα για τη διαμονή του Σαουδάραβα βασιλιά είχαν μεταφερθεί μία εβδομάδα νωρίτερα και χρειάστηκαν 16 φορτηγά, τα οποία ξεφόρτωσαν στο ξενοδοχείο.

Επίσης, επιστρατεύθηκαν 56 θωρακισμένες Μερσεντές, για τη μετακίνηση του βασιλιά Σαλμάν και των ανδρών της ασφάλειάς του. Τα δε 546 δωμάτια του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, κόστιζαν από 800 έως και 15.000 ευρώ το καθένα, για κάθε μέρα! Φυσικά,  παντού ήταν στρωμένα κόκκινα χαλιά για να περπατάει ο βασιλιάς και ιδιαίτερα για την άφιξή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr