ΗΠΑ: Πτώση 25% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων της VW

ΗΠΑ: Πτώση 25% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων της VW

Στον πρώτο μήνα που το σκάνδαλο φαίνεται να επηρεάζει σοβαρά τις πωλήσεις των αυτοκινήτων της στην Αμερική, η VW σημείωσε πτώση της τάξης του 25% σε σχέση με πέρσι

ΗΠΑ: Πτώση 25% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων της VW
Όπως όλα δείχνουν ο Νοέμβριος ήταν ο μήνας ο οποίος έδειξε τις αντιδράσεις των Αμερικανών καταναλωτών σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα της VW. Στο μήνα αυτό οι πωλήσεις της εταιρίας έπεσαν κατά 25% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2014, φθάνοντας περίπου τις 24.000 μονάδες όταν πέρσι ήταν κοντά στις 32.000.

Η εταιρία εξηγεί ότι η πτώση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην παύση της πώλησης των μοντέλων με τους diesel κινητήρες στην αγορά της Αμερικής.

Κλείσιμο
Πάντως η αγορά των ΗΠΑ είναι μια σχετικά μικρή αγορά για την γερμανική εταιρία, συγκρινόμενη όχι μόνο με χώρες της Ευρώπης αλλά και με αναδυόμενες αγορές όπως αυτή της Κίνας. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρία πούλησε 490.000 μονάδες τον Οκτώβριο, σημειώνοντας και εδώ μία αξιοσημείωτη πτώση της τάξης του 5% συγκρινόμενη με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Όπως και να έχει ο γερμανικός κολοσσός φαίνεται να πληρώνει το σκάνδαλο με τα πειραγμένα diesel σε επίπεδο πωλήσεων ενώ αναμένονται και οι εξελίξεις σε ότι αφορά το δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης