Παρέμβαση Ομπάμα για τον ιό Ζίκα: Βρείτε γρήγορα το εμβόλιο

Παρέμβαση Ομπάμα για τον ιό Ζίκα: Βρείτε γρήγορα το εμβόλιο

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ζήτησε πιο αποδοτικά διαγνωστικά τεστ, ώστε να προφυλαχθούν οι πολίτες

Παρέμβαση Ομπάμα για τον ιό Ζίκα: Βρείτε γρήγορα το εμβόλιο
Η ραγδαία εξάπλωση του ιού Ζίκα προκάλεσε την αγωνιώδη αντίδραση του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ζήτησε από τους επιστήμονες και τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν τις έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίου και την ταχύτερη δυνατή καταπολέμηση της ασθένειας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι ερευνητές θα πρέπει να ανακαλύψουν καλύτερα και πιο αποδοτικά διαγνωστικά τεστ, ώστε οι πολίτες να προφυλαχθούν από τη μόλυνση, η οποία εξαπλώνεται σε πολλές χώρες στον πλανήτη και προσβάλει τις έγκυες γυναίκες και τα έμβρυα, μέσω ενός απλού τσιμπήματος κουνουπιού.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, το 80% των ανθρώπων που προσβάλλονται δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την πρόωρη διάγνωση για την έγκυο γυναίκα.

Ο ιός εντοπίστηκε αρχικά σε χώρες της αμερικανικής ηπείρου και έλαβε διαστάσεις στη Βραζιλία. Τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στην Ευρώπη, καθώς στην Ελβετία εντοπίστηκαν συμπτώματα σε δύο τουρίστες (από τη Δανία και τη Σουηδία), ενώ η υπηρεσία υγείας στην Πορτογαλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη (27/1) για τον εντοπισμό πέντε κρουσμάτων, μετά από ταξίδι που πραγματοποίησαν στη Βραζιλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης