Με... σομπρέρο φωτογραφήθηκε ο Πάπας στην πτήση προς το Μεξικό

Με... σομπρέρο φωτογραφήθηκε ο Πάπας στην πτήση προς το Μεξικό

Θα πραγματοποιήσει περιοδεία διάρκειας μιας εβδομάδας σε μερικές από τις πιο φτωχές και περιθωριοποιημένες περιοχές της αμερικανικής ηπείρου - Η είδηση ότι θα προσευχηθεί για τους πρόσφυγες προκάλεσε την οργή του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Με... σομπρέρο φωτογραφήθηκε ο Πάπας στην πτήση προς το Μεξικό
Ο πρώτος Ποντίφικας στην ιστορία με λατινοαμερικάνικη καταγωγή, ο Πάπας Φραγκίσκος, ταξιδεύει σήμερα στο Μεξικό όπου θα πραγματοποιήσει περιοδεία διάρκειας μιας εβδομάδας σε μερικές από τις πιο φτωχές και περιθωριοποιημένες περιοχές της Αμερικανικής Ηπείρου. 

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του, ο Ποντίφικας θα κάνει μια σύντομη στάση στην Κούβα όπου θα συναντηθεί για τρεις ώρες με τον ορθόδοξο Πατριάρχη της Ρωσίας Κύριλλο, ο οποίος βρίσκεται εκεί για ολιγοήμερη επίσκεψη. Η συνάντηση θα γίνει στο αεροδρόμιο Jose Marti της Αβάνας και είναι ιστορικής σημασίας, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι προκαθήμενοι των δύο εκκλησιών συναντώνται εδώ και σχεδόν 1.000 χρόνια. Στη συνέχεια, ο Ποντίφικας θα αναχωρήσει ξανά για την Πόλη του Μεξικού.

Κλείσιμο
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πάπας, ο σκοπός του ταξιδιού του στο Μεξικό είναι να μεταφέρει ένα μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης στα θύματα της βίας των ναρκωτικών, του trafficking και του ρατσισμού, ένα μήνυμα που το Βατικανό ελπίζει ότι θα ακουστεί και βόρεια από τα σύνορα της χώρας, στις πλούσιες ΗΠΑ. Δύο από τις σημαντικότερες στιγμές του ταξιδιού του θα είναι η επίσκεψή του το Σάββατο στην Βασιλική της Σάντα Μαρία της Γουαδελούπης και η θεία λειτουργία στην οποία θα πρωτοστατήσει στα σύνορα της χώρας με τις ΗΠΑ την Πέμπτη.

Η είδηση μάλιστα ότι θα προσευχηθεί για τους μετανάστες από το Μεξικό στα σύνορα της χώρας προκάλεσε αντιδράσεις από τη συντηρητική μερίδα των Αμερικανών. Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις επερχόμενες εκλογές. άσκησε σφοδρή κριτική για την στάση του Πάπα Φραγκίσκου αναφορικά με το μεταναστευτικό, χαρακτηρίζοντάς την ως «πολιτική».

«Νομίζω ότι δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα που έχει η χώρα μας. Δεν κατανοεί τον κίνδυνο των ανοιχτών συνόρων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Νομίζω ότι οι Μεξικανοί τον έπεισαν να πρωτοστατήσει στη λειτουργεία επειδή θέλουν να παραμείνουν τα σύνορα ως έχουν. Εκείνοι βγάζουν μια περιουσία και εμείς βγαίνουμε χαμένοι»,
είπε πριν από μερικές ώρες ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, γνωστός για τις ρατσιστικές του απόψεις.

Ο Ποντίφικας, ωστόσο, δεν δείχνει να πτοείται από τις κατηγορίες του Τραμπ και δηλώνει ενθουσιασμένος για το ταξίδι του στο Μεξικό, που το θεωρούσε ηθική του υποχρέωση. Μάλιστα, όταν επιβιβάστηκε σήμερα στο αεροπλάνο με προορισμό τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, φόρεσε και ένα σομπρέρο για να δείξει πόσα τον συνδέουν με τους κατοίκους αυτής της χώρας.

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακός με το νέο του σομπρέρο», έγραψε η δημοσιογράφος του Associated Press η οποία ήταν παρούσα στο παπικό αεροσκάφος με προορισμό την Κούβα και το Μεξικό και τον φωτογράφησε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης