Panama papers: Κι άλλη off-shore έχει ο πρόεδρος της Αργεντινής

Ο πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι εμφανίζεται να συμμετέχει σε ακόμη μία εξωχώρια εταιρεία - Το σκάνδαλο των Panama Papers κλονίζει και την Αργεντινή

Οι αποκαλύψεις των Panama Papers
φαίνεται ότι έχουν αναστατώσει δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και την Αργεντινή. Εκεί που σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion (η οποία είναι μέλος της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων) ο πρόεδρος της χώρας Μαουρίσιο Μάκρι εμφανίζεται να συμμετέχει σε μία ακόμα εξωχώρια εταιρία, την Καγκεμούσα, με έτος ιδρύσεως το 1981.

Ο κεντροδεξιός πρόεδρος της χώρας, ο οποίος εξελέγη τον περασμένο Νοέμβριο υποσχόμενος ότι θα πολεμήσει την διαφθορά, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για κάποια παράνομη δραστηριότητα. Το όνομά του ακούστηκε για πρώτη φορά με το άνοιγμα των Panama Papers, όταν εφμανίστηκε να είναι ιδιοκτήτης μαζί με τον πατέρα του μιας εταιρίας που έδρευε στις Μπαχάμες από το 1998 έως το 2008.

Ο πατέρας του προέδρου της Αργεντινής, ο πολυεκατομυριούχος Φράνκο Μάκρι, εμφανίζεται στη νέα αποκάλυψη ως ο πρόεδρος της εταιρίας Καγκεμούσα, που έχει κεφάλαια ύψους 10.000 δολαρίων. Η εταιρεία αυτή συστάθηκε το 1981 και παραμένει ακόμα ενεργή. Την εποχή εκείνη ο Μαουρίσιο Μάκρι ήταν 22 ετών και εργαζόταν στον Όμιλο Μάκρι που είχε ιδρύσει ο πατέρας του.

«Έχω ήσυχη την συνείδησή μου, δεν έκανα τίποτα κακό» δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Αργεντινής. Ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μάρκος Πένια υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει. Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε, γιατί υπάρχει σύγχυση, ότι ο πρόεδρος δεν έχει λογαριασμούς, ούτε μη δηλωμένα περιουσιακά στοιχεία. Ούτε στον Παναμά, ούτε αλλο», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι βουλευτές του Μετώπου για τη Νίκη (FPV), του αριστερού συνασπισμού της πρώην προέδρου Κριστίνα Κίρσνερ έχουν ζητήσει τη συγκρότηση μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr