Απίστευτο: Πήγαν να επισκευάσουν τη στέγη που έσταζε και βρήκαν έναν... Καραβάτζιο

Απίστευτο: Πήγαν να επισκευάσουν τη στέγη που έσταζε και βρήκαν έναν... Καραβάτζιο

Ο πίνακας που ανακαλύφθηκε τυχαία σε σοφίτα σπιτιού μπορεί να αξίζει 120 εκατομμύρια ευρώ - Είναι αυθεντικός Καραβάτζιο, υποστηρίζει εμπειρογνώμονας

Απίστευτο: Πήγαν να επισκευάσουν τη στέγη που έσταζε και βρήκαν έναν... Καραβάτζιο
Μια στέγη που έσταζε στάθηκε αφορμή για να ανακαλύψει μια οικογένεια από τη Γαλλία στη σοφίτα του σπιτιού της έναν πίνακα τεράστιας ιστορικής και χρηματικής αξίας, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι αυθεντικό έργο του Ιταλού ζωγράφου Καραβάτζιο.

Ο απίστευτα καλοσυντηρημένος πίνακας είχε παραμείνει κρυμμένος για περισσότερα από 150 χρόνια στο σπίτι της οικογένειας που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την Τουλούζη, στη νοτιο-δυτική Γαλλία. Όπως διαπιστώθηκε, το έργο είχε μεταφέρει στη χώρα ένας πρόγονος της οικογένειας, ο οποίος υπηρετούσε στον στρατό του Ναπολέοντα ως «λάφυρο» από τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Το εντυπωσιακό έργο που απεικονίζει την Ιουδήθ να αποκεφαλίζει τον Ολοφέρνη πιστεύεται ότι φιλοτεχνήθηκε από τον Μικελάντζελο Μερίζι, γνωστό και ως Καραβάτζιο, στη Ρώμη κοντά στα 1604-1605. Ο πίνακας παρουσιάστηκε στο κοινό την Τρίτη το πρωί, σε μια γκαλερί του Παρισιού, δύο χρόνια μετά από την ανακάλυψή του στην σοφίτα της οικογένειας.

«Αυτό το ιδιαίτερο φως, αυτή η ενέργεια που χαρακτηρίζει έργα του Καραβάτζιο και εκφράζεται χωρίς διορθώσεις, με ένα σίγουρο χέρι, αποδεικνύουν ότι ο πίνακας είναι αυθεντικός», δήλωσε στους δημοσιογράφους που παρευρέθησαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο εμπειρογνώμονας, ο Ερικ Τουρκέν. Ωστόσο, όπως επισήμανε, η αυθεντικότητα του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να γεννήσει αρκετές διχογνωμίες, αφού αρκετοί συνάδελφοί του έχουν ήδη εκφράσει αμφιβολίες ότι ο δημιουργός της «Ιουδήθ» ήταν ο σπουδαίος Ιταλός ζωγράφος.

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Τουρκέν, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης της γκαλερί όπου εκτίθεται ο πίνακας, το έργο ανακαλύφθηκε από την οικογένεια τον Απρίλιο 2014, όταν άνοιξαν έναν χώρο κάτω από τη στέγη για να επιδιορθώσουν μία διαρροή.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκαν σε έναν εκτιμητή για τους δώσει μια εικόνα για την αξία του έργου, ο οποίος αντιλήφθηκε τον θησαυρό που είχε στα χέρια του και τους παρέπεμψε στον ίδιο τον εμπειρογνώμονα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης