Γερμανία: Έκθεση-κόλαφος για την ασφάλεια των αεροδρομίων της χώρας

Γερμανία: Έκθεση-κόλαφος για την ασφάλεια των αεροδρομίων της χώρας

Στο στόχαστρο βρέθηκε το αεροδρόμιο της Κολωνίας το οποίο απέτυχε παταγωδώς στην εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας

Γερμανία: Έκθεση-κόλαφος για την ασφάλεια των αεροδρομίων της χώρας
Για όσους έχουν ταξιδέψει έστω και μία φορά σε αεροδρόμια της Γερμανίας, και βλέποντας τους αυστηρούς κανόνες και τα βλοσυρά βλέμματα των ομάδων ασφαλείας, θα έλεγε με σχεδόν απόλυτη σιγουριά ότι πρόκειται για τα πιο ασφαλή αεροδρόμια της Ευρώπης, αν όχι του κόσμου.

Όμως όπως προκύπτει από μυστική έρευνα που έγινε από ειδικά συνεργεία, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Και πάντως πολύ προβληματική σε σχέση με την πραγματική ασφάλεια που εξασφαλίζουν στις πτήσεις. Και όλα αυτά παρά τον συναγερμό που έχει σημάνει πανευρωπαϊκά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ειδικών ερευνητών της Ε.Ε., η οποία βασίστηκε σε 24 τεστ μεταξύ 8 και 11 Φεβρουαρίου, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, από το οποίο μετακινούνται ετησίως πάνω από 9 εκατομμύρια επιβάτες. 

Στις προσπάθειές τους να περάσουν αυτοσχέδια όπλα αλλά και υλικά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν συστατικά κατασκευής βόμβας, κατάφεραν έξι από τις 12 φορές να μην γίνουν αντιληπτοί από τις μονάδες ασφαλείας. Μάλιστα όταν υπήρχε προειδοποίηση ότι υπήρχε κάτι ύποπτο, το ποσοστό ανέβαινε ακόμα περισσότερο, με 9 επιτυχίες στις 12 απόπειρες να περάσουν επικίνδυνα υλικά.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που αρμόδιοι επιθεωρητές της ΕΕ βρίσκουν να υστερούν τα μέτρα ασφαλείας σε γερμανικά αεροδρόμια. Τον Δεκέμβριο του 2014, οι υπηρεσίες ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (που διακινεί πάνω από 60 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως) απέτυχε σε όλες τις προσπάθειες των ερευνητών να περάσουν αντικείμενα επικίνδυνα για τις πτήσεις και την ασφάλειά του. Μάλιστα το ποσοστό χειροτέρεψε δραματικά από το 2006, κάτι που υποχρέωσε τους αρμόδιους του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης να οδηγήσει και πάλι στην εκπαίδευση πάνω από 2.500 υπαλλήλους της.

Την ίδια εβδομάδα με το αεροδρόμιο της Κολωνίας, και το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ πέρασε από αντίστοιχα τεστ, έχοντας και πάλι πολύ χαμηλά ποσοστά ανακάλυψης των παράνομων δραστηριοτήτων, σύμφωνα με το περιοδικό  Spiegel-Online.

Το Μάιο του 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε εγκαλέσει την Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για μη αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας για έναν μεγάλο αριθμό αεροδρομίων στην χώρα, τα ονόματα των οποίων δεν έγιναν γνωστά, ενώ παράλληλα είχε κατηγορηθεί ότι παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις δεν είχε κάνει κάτι σημαντικό για να βελτιώσει την κατάσταση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης