Ιταλία: Ο 27χρονος που πυρπόλησε την πρώην του αποδίδει το έγκλημα στην… κάνναβη

Ιταλία: Ο 27χρονος που πυρπόλησε την πρώην του αποδίδει το έγκλημα στην… κάνναβη

«Δεν μου είναι ξεκάθαρο αυτό που συνέβη», λέει ο Βιντσέντζο Παντουάνο που δολοφόνησε την 22χρονη Σάρα Ντι Πιετραντόνιο

Ιταλία: Ο 27χρονος που πυρπόλησε την πρώην του αποδίδει το έγκλημα στην… κάνναβη
Με απίστευτο θράσος ο δολοφόνος της 22χρονης Σάρα Ντι Πιετραντόνιο υποστηρίζει ότι δε θυμάται αυτό που συνέβη τα ξημερώματα της 29ης Μαΐου όταν στραγγάλισε και πυρπόλησε την πρώην σύντροφό του επειδή δεν άντεχε το χωρισμό τους.

Ο 27χρονος Βιντσέντζο Παντουάνο ισχυρίζεται τώρα ότι κάνει χρήση ινδικής κάνναβης, με αποτέλεσμα να έχει κενά μνήμης και να μη μπορεί να περιγράψει όσα σημειώθηκαν το μοιραίο βράδυ.

Κλείσιμο
«Δεν ξέρω πώς να περιγράψω με ακρίβεια το σκηνικό. Έδωσα μία εκδοχή τις περασμένες ημέρες, ίσως να δώσω και άλλες. Μου προτάθηκαν κάποιες υποθέσεις σχετικά με τον τρόπο που σημειώθηκε το περιστατικό, εγώ έχω άλλες στο μυαλό μου, δεν ξέρω ποια είναι η πραγματική. Κάνω χρήση ινδικής κάνναβης. Η ποσότητα παραισθησιογόνων που βρέθηκε είναι από τα Χριστούγεννα και μόνο για προσωπική μου χρήση. Δεν μου είναι ξεκάθαρο τι συνέβη. Είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν προσχεδιασμένη κίνηση γιατί δεν ήθελα ποτέ να της κάνω κακό
», δήλωσε στους ανακριτές ο 27χρονος.

Βέβαια, οι λεπτομέρειες που προκύπτουν αποκαλύπτουν μία διαφορετική εκδοχή από αυτή που παρουσιάζει ο δολοφόνος της Σάρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, λίγες ημέρες πριν τη δολοφονήσει της είχε επιτεθεί και την είχε απειλήσει επειδή είχε ανακαλύψει ότι είχε καινούρια σχέση.

Παράλληλα, ο Παντουάνο είχε σκοπό να πυρπολήσει το αυτοκίνητο του αντίζηλού του, όπως του είχε προτείνει ένας φίλος του, αλλά τελικά φρόντισε να εφαρμόσει το σχέδιό του στο όχημα της 22χρονης και στην ίδια.

«Είναι εύλογο ο Παντουάνο να είχε βρει το εύφλεκτο υλικό για να καταστρέψει το αυτοκίνητο και για αυτό το σκοπό να το είχε πάρει μαζί του», εξήγησε η εισαγγελέας.

Στο μεταξύ, ο ίδιος τόνισε πως δεν είχε σκοπό να βλάψει την Σάρα, λέγοντας: «Δεν επιτέθηκα στην Σάρα. Εκείνη βγήκε από το αυτοκίνητο γιατί είχα ήδη ανοίξει το μπουκάλι με το οινόπνευμα και το είχα ρίξει στο όχημα. Εγώ έτρεξα πίσω της. Δεν χρησιμοποίησα τον αναπτήρα. Δεν το έκανα επίτηδες. Έχασα το μυαλό μου και τίποτα παραπάνω».

Την ίδια ώρα, ισχυρίστηκε ότι δεν περιέλουσε την άτυχη γυναίκα με οινόπνευμα, αλλά τη στιγμή που το έριχνε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τα ρούχα της βράχηκαν, με αποτέλεσμα όταν την πλησίασε για να ανάψει ένα τσιγάρο, αυτά άρπαξαν φωτιά.

Σε αντίθεση, πάντως, με όσα υποστηρίζει, δηλαδή ότι δεν γνώριζε τι έκανε καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, έφυγε από το σημείο, επέστρεψε στην εταιρία που εργαζόταν, χαιρέτησε ένα συνάδελφό του και στη συνέχεια πήγε στην κατοικία του.

Ο δικαστής της υπόθεσης τόνισε πως ο δράστης δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας, «ούτε όταν άφησε το σώμα της Σάρα να τυλίγεται στις φλόγες, ούτε μετά».

Αινιγματική, ωστόσο, παραμένει η στάση της μητέρας της άτυχης Σάρα, η οποία επιμένει πως ο Παντουάνο είναι καλό παιδί, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι «υποφέρει πολύ».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης