Φωτογραφίες: Κυνηγώντας τους ταύρους στην Παμπλόνα

Για ακόμα μια χρονιά οι ταύροι αφέθηκαν ελεύθεροι στους δρόμους της πόλης που βρίσκεται στη βόρειο Ισπανία, με τους άνδρες -που ονομάζονται «μόθος» - να τρέχουν πλάι τους και να προσπαθούν να αποφύγουν τα κέρατά τους 

Για ακόμα μια φορά το διάσημο ισπανικό φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, του οποίου οι 9ημερες εορταστικές εκδηλώσεις επιστέφονται με το διεθνούς φήμης κυνήγι των ταύρων, γιορτάστηκε στην πόλη της Παπλόνα.

Οι ταύροι αφέθηκαν ελεύθεροι στους δρόμους της πόλης που βρίσκεται στη βόρειο Ισπανία, με τους άνδρες -που ονομάζονται «μόθος» - να τρέχουν πλάι τους, έχοντας ως μόνο όπλο διπλωμένες εφημερίδες.

Εκατοντάδες συμμετέχοντες, φορώντας την κλασσική λευκή ενδυμασία και κόκκινα μαντίλια λαμβάνουν μέρος στην παραδοσιακή εορταστική εκδήλωση, προσπαθώντας να αποφύγουν τα κέρατα των ταύρων. Πολλές φορές υπήρξαν φαινόμενα συνωστισμού και συμπίεσης θεατών – συμμετεχόντων σε τοίχους κτηρίων προς αποφυγή των μαινόμενων ζώων.

Στο τέλος οι ταύροι σφάζονται και το κρέας τους θα σερβιριστεί στα ποιοτικότερα εστιατόρια της πόλης του ισπανικού βορρά με τους 200.000 κατοίκους.


































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr