Τουρκία: Τα tweets οπαδών του Γκιουλέν προανήγγειλαν το πραξικόπημα;

Τουρκία: Τα tweets οπαδών του Γκιουλέν προανήγγειλαν το πραξικόπημα;

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, πρώην στενός συνεργάτης του Ερντογάν και σημερινός ορκισμένος εχθρός του, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι ο υποκινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην γειτονική χώρα - Όμως, αλλά μαρτυρούν οι αναρτήσεις οπαδών του στο Twitter

Τουρκία: Τα tweets οπαδών του Γκιουλέν προανήγγειλαν το πραξικόπημα;
Αμέσως μετά το τέλος του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία,
ο Φετουλάχ Γκιουλέν, πρώην ιμάμης και πρώην πνευματικός καθοδηγητής του Ερντογάν, έσπευσε να διαψεύσει τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι αυτός είναι ο ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος.

Κλείσιμο
Όμως, στενοί συνεργάτες και οπαδοί του 75χρονου Τούρκου, που ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν ή τουλάχιστον, αφήνουν να εννοηθεί, ότι κάτι θα συνέβαινε γύρω στις 16 Ιουλίου στην γειτονική χώρα και αυτό, μέσω αναρτήσεών τους στο Twitter.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο Emre Uslu, ακαδημαϊκός και οπαδός του Γκιουλέν, που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, γράφει σε ένα tweet: «Για όποιον θέλει να πληρώσει το εισιτήριο μου, μπορεί να προμηθευτεί ένα από 22 Ιουλίου μέχρι 12 Αυγούστου, ξέρετε το email μου...».

Ο ίδιος, στις 14 Ιουλίου του 2015 απαντά σε tweet χρήστη που τον ρωτά πότε θα επιστρέψει στην Τουρκία. Η απάντηση του οπαδού του Γκιουλέν είναι: «Τον Ιούλιο του 2016».

Ένας άλλος οπαδός του Τούρκου ιμάμη, ο Tuncay Opçin, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter στις 14 Ιουλίου, μόλις μία ημέρα πριν την επιχείριση του πραξικοπήματος στην Τουρκία: «Θα κάνουν επιδρομή στο κρεβάτι τους, θα τους κρεμάσουν την αυγή».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε συνέντευξη Τύπου σήμερα δήλωσε πως το πραξικόπημα ήταν έργο του παράλληλου κράτους του Γκιουλέν που δραστηριοποιείται στις τάξεις του τουρκικού στρατού. 










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης