Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του ιερέα στη Γαλλία

Ο ένας από τους δύο τζιχαντιστές φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι από τον Μάρτιο του 2016  - Για ολιγωρία των αρχών μιλούν πολλά δημοσιεύματα



Την ευθύνη για το μακελειό σε εκκλησία της Ρουέν στη Νορμανδία της Γαλλίας, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωση μέσω του πρακτορείου που πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση, Amaq.

Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται πως οι ένοπλοι ήταν «στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους».

Το μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους αναφέρει χαρακτηριστικά: «
Η επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας στη Γαλλία πραγματοποιήθηκε από στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους ως απάντηση στο κάλεσμα να θέσουν στο στόχαστρο τις χώρες των σταυροφόρων της διεθνούς συμμαχίας».




Βέβαια, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η ημερομηνία που έχει αναρτηθεί στη σχετική ανακοίνωση, καθώς αναγράφεται η 25η Ιουλίου του 2016, ενώ η επίθεση σημειώθηκε σήμερα 26η Ιουλίου.

Ερωτήματα προκύπτουν, λοιπόν, σχετικά με το αν το πρακτορείο Amaq γνώριζε για το φονικό περιστατικό μία ημέρα πριν ή αν απλώς οι αρμόδιοι έκαναν λάθος στην ημερομηνία. 

Λίγη ώρα αργότερα, το πρακτορείο Amaq διόρθωσε την ημερομηνία στην ανάληψη ευθύνης και σε νεότερη ανακοίνωση, αυτή τη φορά στα αγγλικά, αναγράφεται η 26η Ιουλίου του 2016.



Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Amaq αναφέρεται σε «πηγή εσωτερικής πληροφόρησης», ενώ αρχικά έκανε λόγο για «πηγή από δυνάμεις ασφαλείας». 

Επισημαίνεται πως το κείμενο που δημοσίευσαν παραπέμπει στην ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με εκρηκτικά που σημειώθηκε σε συναυλιακό χώρο στο Άνσμπαχ της Γερμανίας, καθώς για μία ακόμα φορά γίνεται χρήση της φράσης «στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους». 

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ένας από τους δύο δράστες έχει σχεδόν ταυτοποιηθεί. Εάν η ταυτότητά του επιβεβαιωθεί, γράφει η γαλλική εφημερίδα, τότε πρόκειται για έναν «αναποφάσιστο τζιχαντιστή» καταπιεσμένο από τις τουρκικές αρχές.

Έγκλειστος από το 2015, ο τζιχαντιστής αυτός φέρεται να είχε φορέσει ηλεκτρονικό βραχιόλι τον Μάρτιο του 2016.


Για ολιγωρία των αρχών μιλούν δημοσιεύματα

Στο μεταξύ, προφητικό αποδείχθηκε το σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδα "Liberation",  υπό τον τίτλο "Η Γαλλία είναι σε πόλεμο" καθώς το Ισλαμικό Κράτος για άλλη φορά έκανε επίδειξη της δύναμής του αυτή τη φορά δείχνοντας το κτηνώδες πρόσωπό του εν ώρα λειτουργίας σε εκκλησία κοντά στην Ρουέν της Γαλλίας.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη χώρα του Φρανσουά Ολάντ και χωρίς ακόμη να κοπάσει η θύελλα αντιδράσεων από τις σοβαρές παραλείψεις και την αδράνεια των γαλλικών αρχών για το μακελειό στη Νίκαια, ο γαλλικός λαός βρίσκεται για μία ακόμη αντιμέτωπος με την ισλαμιστική τρομοκρατία και οι γαλλικές αρχές εμφανίζονται και πάλι εκτεθειμένες.

Μπορεί πράγματι οι γαλλικές αρχές να είχαν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αφού το Ισλαμικό Κράτος είχε προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι θα εξαπολύσει νέα τρομοκρατικά χτυπήματα στις χώρες που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές όμως, οι δύο τρομοκράτες εισέβαλαν.... ανενόχλητοι την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η λειτουργία στην εκκλησία του Saint-Etienne-du-Rouvray, μιας πόλης στην περιοχή " Seine-Maritime" κοντά στη Ρουέν της Γαλλίας . Επί 45 λεπτά οι δύο άνδρες κρατούσαν πέντε ομήρους υπό την απειλή μαχαιριού και μπροστά στα μάτια των πιστών "θυσίασαν" έναν καθολικό ιερέα.  Νεκρός είναι ο πάστορας Ζαν Αμέλ, 84 ετών τον οποίο αποκεφάλισαν.  

Ο γαλλικός λαός είναι και πάλι σε κατάσταση σοκ ύστερα από την βάρβαρη αυτή επίθεση, τα νέα στοιχεία όμως που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν ότι ο ένας εκ των δραστών μπορεί να ήταν γνωστός και μη εξαιρετέος στις γαλλικές αρχές...
Δύο γαλλικά δίκτυα υποστηρίζουν ότι ο ο ένας εκ των δύο ισλαμιστές τρομοκράτες ήταν καταζητούμενος.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο "BFMTV", o ένας εκ των δύο δραστών φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για έναν άνδρα που ήθελε να γίνει τζιχαντιστής όμως τον σταμάτησαν οι τουρκικές αρχές στα σύνορα. Ο άνδρας αυτός είχε φυλακιστεί το 2015 και φόρεσε ηλεκτρονικό βραχιόλι τον Μάρτιο του 2016. Την πληροφορία αυτή είχε μεταδώσει νωρίτερα η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro", η οποία υποστήριζε ότι ο άνδρας με την γενειάδα ήταν ένας ένας "άβουλος" τζιχαντιστής.
Αν πράγματι ισχύουν αυτές οι πληροφορίες τότε, για ποιο λόγο οι γαλλικές αρχές δεν γνώριζαν τις ύποπτες κινήσεις του δράστη; Βεβαίως είναι προφανές κι ότι οι τουρκικές αρχές θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει την γαλλική κυβέρνηση για τον ύποπτο άνδρα...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr