"Eκτός κόμματος όποιος διαπράττει αδίκημα" δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός

«Όποιος κάνει λάθος και διαπράττει αδικήματα, δεν μπορεί να απαιτεί με κανέναν τρόπο να παραμείνει εντός οποιουδήποτε πολιτικού κινήματος», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του σε δύο ιταλικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Όποιος κάνει λάθος και διαπράττει αδικήματα, δεν μπορεί να απαιτεί με κανέναν τρόπο να παραμείνει εντός οποιουδήποτε πολιτικού κινήματος», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του σε δύο ιταλικά πρακτορεία ειδήσεων.

Απαντώντας, δε, σε διευκρινιστική ερώτηση «αν για να ισχύσει κάτι τέτοιο, οι καταδικαστικές αποφάσεις πρέπει να είναι οριστικές», ο πρωθυπουργός εξηγεί ότι «εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Αποφασίσαμε ότι τα άτομα, σε βάρος των οποίων έχουν ξεκινήσει έρευνες, ή δίκες, δεν πρέπει, για λόγους αρχής, να συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια. Αλλά και στις περιπτώσεις εκείνες, στις οποίες υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τη χρηστή συμπεριφορά κάποιων ατόμων, θα πρέπει να αποφασίζει το προεδρείο του κόμματός μας».

Η αναφορά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έγινε με αφορμή στις περιφερειακές εκλογές του Μαρτίου, αλλά και το σκάνδαλο, που ξέσπασε πριν δέκα μέρες, για τις δραστηριότητες και τις εργολαβίες του Οργανισμού της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας. Ο υπεύθυνος του Οργανισμού, Γκουϊντο Μπερτολάζο, και οι στενότεροι συνεργάτες του, κλήθηκαν να απολογηθούν για αδιαφανή διαχείρηση των κρατικών πόρων και για διαβλητή ανάθεση εργολαβιών.

Σε σχετική δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου «Sky Italia», ποσοστό 70% των Ιταλών απάντησαν ότι «μπορεί να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα έρευνα «Καθαρά Χέρια»«. Πρόκειται για τη δικαστική επιχείρηση που, πριν δεκαοκτώ χρόνια, αποκάλυψε τις παράνομες χρηματοδοτήσεις των κομμάτων και το κύκλωμα χρηματισμού, που συνέδεε πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σχολίασε, όμως, ότι «δεν υπάρχει καμία επιστροφή στην έρευνα αυτή και στη λεγόμενη «Δωροδοκιούπολη»« και πως «πρόκειται για προσωπικές λανθασμένες συμπεριφορές, καθώς σε εκατό άτομα, μπορεί να υπάρχουν τρία, τέσσερα ή πέντε, που, ως κατεργάρηδες, επωφελούνται της θέσης τους για προσωπικό συμφέρον».

O Σ. Μπερλουσκόνι, τέλος, ανακοίνωσε ότι σύντομα πρόκειται να αυξηθούν οι ποινές για όσους βαρύνονται με χρηματισμό, ενώ, σε σχέση με την ιδιωτική του ζωή, συνομιλώντας, κατά τη διάρκεια δείπνου, με τους γερουσιαστές του κόμματος του, σημείωσε με χιούμορ: «Για τις γυναίκες τώρα είμαι ένα πολύτιμο θήραμα και με φλερτάρουν πολύ. Αλλά, μπορώ να τους αφιερώσω μόνο λίγο χρόνο, διότι πρέπει να ασχοληθώ με τα παιδιά και τα εγγόνια μου».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr