Γαλλία: Επεισόδια στο Καλαί μία ημέρα πριν την εκκένωση της «ζούγκλας»

Γαλλία: Επεισόδια στο Καλαί μία ημέρα πριν την εκκένωση της «ζούγκλας»

Μετανάστες εκτόξευσαν πέτρες κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα 

Γαλλία: Επεισόδια στο Καλαί μία ημέρα πριν την εκκένωση της «ζούγκλας»
Μία ημέρα πριν ξεκινήσει η εκκένωση της «ζούγκλας» του Καλαί στη Γαλλία, επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ μεταναστών που δεν επιθυμούν να φύγουν από τον καταυλισμό και αστυνομικών.

Οι μετανάστες εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των ανδρών των αστυνομικών αρχών, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Κλείσιμο
Πάνω από 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες είναι προγραμματισμένο να μετακινηθούν, σε μία τεραστίων διαστάσεων επιχείρηση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 το πρωί, τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το σχέδιο, η διαδικασία της εκκένωσης θα διαρκέσει τρεις ημέρες, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για μεγαλύτερο διάστημα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε πρώτη φάση, οι 7.000 άνθρωποι θα μεταφερθούν σε μία αποθήκη 3.000 τ.μ., την οποία νοίκιασαν οι γαλλικές αρχές. Σε δεύτερη φάση, θα ζητηθεί από τους πρόσφυγες να δηλώσουν σε ποια κατηγορία ανήκουν. Η μία κατηγορία αφορά εκείνους που επιθυμούν να μεταφερθούν και σε ποιο σημείο. Η δεύτερη κατηγορία αφορά τις ευάλωτες ομάδες. Η τρίτη κατηγορία αφορά τις οικογένειες και η τέταρτη τα ασυνόδευτα παιδιά. Η τελευταία αυτή κατηγορία θα παραμείνει για λίγες ημέρες στο Καλαί, ώστε να υπάρξει μέριμνα για το τι μέλλει γενέσθαι και να μην βρίσκονται σε ένα κλειστό μέρος με χιλιάδες ενήλικες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης