Ομπάμα: Σαφείς οι σχέσεις του επιτελείου του Τραμπ με τη Μόσχα

Ομπάμα: Σαφείς οι σχέσεις του επιτελείου του Τραμπ με τη Μόσχα

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη η κυβερνο-επίθεση και χαρακτήρισε την υποκλοπή email «όχι ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο τρόπο κατασκοπίας»  

Ομπάμα: Σαφείς οι σχέσεις του επιτελείου του Τραμπ με τη Μόσχα
Μετά την έκθεση της CIA για την εμπλοκή της Μόσχας στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και έπειτα από την τοποθέτηση του Ρεξ Τίλερσον, φίλου του Ρώσου προέδρου, στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Μπαράκ Ομπάμα σχολίασε τις σχέσεις του επιτελείου του νεοεκλεγέντος προέδρου με το Κρεμλίνο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο απερχόμενος πρόεδρος έκανε λόγο για «πολύ ξεκάθαρες σχέσεις» μεταξύ των μελών της ομάδας του Τραμπ με τη Μόσχα, ενώ επισήμανε πως έδωσε εντολή για εκτενή έκθεση σχετικά με τη πιθανή εμπλοκή Ρώσων χάκερς στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Παράλληλα, είπε πως δεν αποτελεί «μεγάλη έκπληξη» η κυβερνο-επίθεση, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση είχε κατηγορήσει τη Μόσχα πριν τη διεξαγωγή των εκλογών για υποκλοπή λογαριασμών της Εθνική Επιτροπής του Δημοκρατικού κόμματος. 

Ο Ομπάμα χαρακτήρισε την υποκλοπή ηλεκτρονικών μηνυμάτων «όχι ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο είδος κατασκοπίας ή προπαγάνδας» και πρόσθεσε πως «όχι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα» έγγραφα κατάφεραν να επισκιάσουν την προεκλογική περίοδο.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος σε μερικές από τις πολιτικές εκδηλώσεις του είπε συγκεκριμένα στους Ρώσους “αποκτήστε πρόσβαση στα email της Χίλαρι ώστε επιτέλους να δούμε τι θα κάνουμε και επιβεβαιώστε τις θεωρίες συνωμοσίας μας”
», συνέχισε ο Ομπάμα στην εκπομπή The Daily Show με τον Τρέβορ Νόα.

«Είναι πολύ ξεκάθαρες οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της καμπάνιας του νεοεκλεγέντος προέδρου και τους Ρώσους», πρόσθεσε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όσο για την άρνηση του Τραμπ να ενημερώνεται καθημερινά σχετικά με τις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις επειδή είναι «πολύ έξυπνος», ο Ομπάμα σχολίασε πως δεν τίθεται ζήτημα ευφυΐας, αλλά «αν δεν ενημερώνεσαι προχωράς στα τυφλά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης