Ο Τραμπ ευχαριστεί τη Fiat και τη Ford για τις επενδύσεις στις ΗΠΑ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος έπεισε και την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία να επενδύσει στις μονάδες του Μίσιγκαν και του Οχάιο, διασώζοντας και δημιουργώντας πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στις αυτοκινητοβιομηχανίες Fiat και Ford έστειλε, μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
, μετά την αλλαγή του σχεδιασμού τους και την απόφαση να επενδύσουν μεγάλα ποσά σε μονάδες παραγωγής εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ρητορική του επιχειρηματία και εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ
, Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο, βασίστηκε στο μότο «επενδύσεις στην Αμερική» και «ελάτε να κάνουμε ξανά την Αμερική μεγάλη». Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός, που θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα και όπως όλα δείχνουν, είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, παρ' ότι οι αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο είναι μεγάλες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βγαίνει ενισχυμένος από την πρώτη του «δοκιμασία», καθώς, σχεδόν 10 ημέρες πριν αναλάβει την προεδρία και επισήμως, κατάφερε να πετύχει την αναστροφή δύο μεγάλων παραγωγικών επενδυτικών σχεδίων, τα οποία θα «έχανε» η Αμερική και θα «κέρδιζαν» άλλες χώρες, όπως το Μεξικό.

Μπορεί η τακτική του Ρεπουμπλικανού προέδρου να χαρακτηρίζεται «αμφιλεγόμενη» και από πολλούς «επικίνδυνη», ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, δικαιώθηκε. Ο Τραμπ είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τους επικεφαλής των εταιρειών και, μάλιστα, στην περίπτωση της Ford, έφτασε στο σημείο να απειλήσει ανοιχτά με κυρώσεις, όπως η αύξηση των δασμών για όσα αυτοκίνητα παράγει στο εκτός συνόρων και «εισάγει» στις ΗΠΑ.

Όλα τα παραπάνω, όπως φαίνεται, αποτελούν ήδη «παρελθόν», καθώς τόσο η Ford όσο και η Fiat, αποφάσισαν να ενισχύσουν τις μονάδες τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, επενδύοντας πάνω από ένα δισ. δολάρια στο Μίσιγκαν και το Οχάιο, διασώζoντας παράλληλα και δημιουργώντας πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας.

Τα μηνύματα «δικαίωσης» και το μεγάλο ευχαριστώ του Τραμπ στις δύο μεγάλες πολυεθνικές αυτοκινητοβιομηχανίες...






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr