Γαλλία: Μόνο ένας στους 4 Γάλλους θέλει τον Φιγιόν στην κούρσα

Δημοσκόπηση μετά τη χθεσινή «τρελή μέρα» του ηγέτη της γαλλικής Δεξιάς που ξεκαθάρισε ότι παραμένει υποψήφιος
    

Κατρακυλά η δημοτικότητα του επικεφαλής της γαλλικής Δεξιάς καθώς μόνο ένας στους τέσσερις Γάλλους πολίτες (25%) τάσσονται υπέρ της παραμονής του Φρανσουά Φιγιόν στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα.

Ένα 24ωρο μετά την «τρελή μέρα» του Φιγιόν, όπως την χαρακτήρισε η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Harris Interactive» για λογαριασμό της ιστοσελίδας Atlantico και της RMC, που διεξήχθη μετά από την δήλωσή του ότι παραμένει υποψήφιος, δείχνει ότι η λαοφιλία του έχει αποδυναμωθεί αισθητά. 

Από 35% που ήταν η δημοτικότητά του στις 6 Φεβρουαρίου, ολίσθησε στο 25%. 
Παρά την προαναγγελθείσα απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του από την γαλλική Δικαιοσύνη, ο Φιγιόν έχει στυλώσει τα πόδια κάνοντας χθες άνω κάτω την γαλλική πολιτική πολιτική σκηνή με την
έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να επικρίνει δριμύτατα για μία ακόμη φορά τη γαλλική Δικαιοσύνη και να ξεκαθαρίσει ότι δεν παραιτείται. 

Ο Φιγιόν χάνει κυρίως έδαφος από την δεξιά και την κεντρώα πτέρυγα του κόμματός του, των Ρεπουμπλικανών. Αναλυτικά από τη δεξιά πτέρυγα, μόνο το 53% (-14) θέλουν να παραμείνει ο Φιγιόν στην κούρσα και από την κεντρώα πτέρυγα της γαλλικής Δεξιάς, το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 48% (-2 μονάδες από τις αρχές Φεβρουαρίου).

Την ίδια ώρα, το 77% των Γάλλων δεν θέλει η Δικαιοσύνη να σταματήσει την έρευνα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ενώ το 57% πιστεύει ότι Φρανσουά Φιγιόν κάνει λάθος όταν λέει ότι δεν «έχει την ίδια αντιμετώπιση από την Δικαιοσύνη όπως όλοι οι υπόλοιποι.

 Το 38% των Γάλλων συμφωνούν με τα δήλωσε ο Φρανσουά Φιγιόν ότι οι δικαστικές εξελίξεις για το σκάνδαλο «PenelopeGate» είναι μια «πολιτική δολοφονία» για τον ίδιο ενώ το 62% απορρίπτει την ιδέα αυτή. 

Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων (83%) υποστηρίζει ότι ο Φρανσουά Φιγιόν σίγουρα δεν θα κερδίσει τις εκλογές.

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, αίσθηση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του πρωτοκλασάτου στελέχους, Μπρουνό Λε Μέρ, ότι αποχωρεί από την ομάδα του Φιγιόν.Ο πρώην υπουργός Γεωργίας, δήλωσε ότι παραιτείται από την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του ηγέτη της γαλλικής Δεξιάς μετά τη δήλωσή του ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του  παρά την προαναγγελθείσα απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του από την γαλλική Δικαιοσύνη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr