Βιογράφος πριγκίπισσας Νταϊάνας: Γιατί η Κέιτ Μίντλετον δεν είναι Lady Di

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έχει λάβει «ψήφο εμπιστοσύνης» από τον βρετανικό λαό, σύμφωνα με τον Μόρτον - Σε ποια σημεία διαφέρουν οι δύο γυναίκες

Καθώς στις 31 Αυγούστου κλείνουν 20 χρόνια από τον θάνατο σε τροχαίο στο Παρίσι της αξέχαστης πριγκίπισσας Νταϊάνας, στη Βρετανία τα δημοσιεύματα με αποκαλύψεις για την ζωή της και το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ, που αναμένεται να προβληθεί την Κυριακή από το Channel 4, δημιουργούν «πονοκέφαλο» στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Αλλά, παράλληλα, οι συγκρίσεις με την σύζυγό του πρίγκιπα Ουίλιαμ είναι αναπόφευκτες και μάλιστα, όταν η Κέιτ Μίντλετον στο επίσημο δείπνο με το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας φορούσε την τιάρα της αγαπημένης πριγκίπισσας των Βρετανών, θύμισε σε όλους την Νταϊάνα.



Ενοχλημένος από τις συγκρίσεις μεταξύ των δύο γυναικών έδειξε ο επίσημος βιογράφος της Νταϊάνας, Άντριου Μόρτον, συγγραφέας του βιβλίου «Diana: Her True Story». Σε συνέντευξή του στο Sky News, ο Μόρτον τόνισε πως η σύζυγος του δεύτερου στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας δεν είναι τόσο παθιασμένη και αυθόρμητη με την προσφορά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.



«Η Lady Di δεν δίσταζε ποτέ να ταξιδεύει μόνη για να προσφέρει σε μια φιλανθρωπική οργάνωση, η Κέιτ υπολογίζει πάντα στην παρουσία του συζύγου της, πρίγκιπα Ουίλιαμ, ειδικότερα, στο πλαίσιο της πρόσφατης εκστρατείας της για την ψυχική υγεία. Η καημένη η Κέιτ, πάντα την συγκρίνουν με την Νταϊάνα. Είναι πολύ διαφορετική. Αυτή και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ενεργούν περισσότερο σαν ομάδα. Η Κέιτ έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας στα 29 ενώ η Νταϊάνα ήταν μόνο 20 (όταν μπήκε στην οικογένεια). Η Κέιτ έζησε με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ για 7 ή 8 χρόνια και έγινε δεκτή από την βασιλική οικογένεια με καλοσύνη. Σε αντίθεση με την Νταϊάνα, που ρίχτηκε στο λάκκο των λεόντων»,
τόνισε στην συνέντευξή του ο Μόρτον.

Ο επίσημος βιογράφος της πριγκίπισσας Νταϊάνας υποστήριξε ότι η Δούκισσα του Κέιμπριτζ ενεργεί περισσότερο σαν μια απλή πολίτης, παρά ως αληθινό μέλος της βασιλικής οικογένειας αλλά τόνισε πως η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ έχει λάβει «ψήφο εμπιστοσύνης» από τον βρετανικό λαό.

Ο Άντριου Μόρτον δεν παρέλειψε να αναφέρει στην συνέντευξή του πως η Κέιτ Μίντλετον μεγάλωσε σε μια ευτυχισμένη οικογένεια και έχει στενούς δεσμούς με τους γονείς της και την αδελφή της, Πίπα ενώ η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν είχε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια.



Στο ντοκιμαντέρ «Diana: In Her Own Words», που αναμένεται να προβληθεί στις 6 Αυγούστου από το Channel 4, η πριγκίπισσα εκμυστηρεύεται στον καθηγητή  ορθοφωνίας Πίτερ Σέτελεν ότι οι γονείς της δεν της είπαν ποτέ πως την αγαπούν ενώ η ίδια και η αδελφή της έμαθαν από τις εφημερίδες για τον δεύτερο γάμο του πατέρα τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr