Αλγερινές επαναστατούν ενάντια στο συντηρητικό Ισλάμ φορώντας... μπικίνι στην πλαζ

Οι γυναίκες της αραβικής χώρας υποβάλλονται σε ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις να φορούν μπουρκίνι

Χιλιάδες γυναίκες στην Αλγερία δείχνουν έμπρακτα την αντίθεσή τους με τις συντηρητικές φωνές του Ισλάμ, που έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα τους, φορώντας μπικίνι στην παραλία.

Γυναίκες συγκεντρώθηκαν πρόσφατα στην παραλιακή πόλη Ανάμπα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για μια online εκστρατεία με την οποία άνδρες στοχοποιούσαν Αλγερινές που έκαναν μπάνιο με το μπικίνι τους, δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους και κατηγορώντας τις ότι καταπατούν τις αρχές του Ισλάμ και της πατρίδας τους

Παρόλο που τα μπικίνι δεν απαγορεύονται στην Αλγερία, οι γυναίκες δέχονται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις τα τελευταία χρόνια να ντύνονται σεμνά στην παραλία. Ο αριθμός των Αλγερινών γυναικών που φορούν μπουρκίνι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα την τελευταία διετία, αναφέρει η εφημερίδα Independent, εξηγώντας ότι μόνο ο συγκεκριμένος τύπος μαγιό, που καλύπτει όλο το σώμα εκτός από το πρόσωπο, τα χέρια και τις πατούσες, είναι αποδεκτός από τους συντηρητικούς μουσουλμάνους.

Μια κλειστή ομάδα στο Facebook που αντιδρά ενάντια σε αυτή τη συντηρηρική τάση έχει συγκεντρώσει το τελευταίαο διάστημα πάνω από 3.200 μέλη. 

Η 27χρονη Σάρα, που ίδρυσε την ομάδα, αποφάσισε να αναλάβει δράση όταν διαπίστωσε την έκταση που έχει λάβει το εν λόγω φαινόμενο κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην παραλία με την οικογένειά της.

Όπως είπε στην τοπική εφημερίδα Le Provincial, φοβήθηκε να φορέσει το μαγιό της όταν συνειδητοποίησε όταν θα ήταν η μόνη γυναίκα στην παραλία που θα αποκάλυπτε τα γυμνά άκρα και την κοιλιά της.

Σύμφωνα με την νεαρή Γουάρντα, επίσης μέλος της ομάδας «μπορεί οι Ισλαμιστές να μην βρίσκονται επίσημα στην εξουσία, όμως η κοινωνία έχει ισλαμικοποιηθεί. «Εδώ και δύο-τρία χρόνια έχει γίνει πολύ πιο δύσκολο να πηγαίνεις στην παραλία. Πλέον μπορεί να είσαι η μόνη που φορά μπικίνι ενώ στο παρελθόν αποτελούσαμε πλειοψηφία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr