Η Κίνα σταματά τις εισαγωγές ροκφόρ, μπρι και γκοργκοντζόλα από την Ευρώπη

Οι Κινέζοι απαγορεύουν την εισαγωγή «μαλακών τυριών» από την Ευρώπη λόγω βακτηρίων 

Την καθολική απαγόρευση εισαγωγής των λεγόμενων «μαλακών» τυριών από την Ευρώπη αποφάσισαν οι τελωνειακές αρχές της Κίνας, δείχνοντας έτσι την έξοδο σε μια μεγάλη αγορά για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. 

Η επίσημη δικαιολογία των αρχών, σύμφωνα με τον Guardian, είναι πως αυτού του είδους τα τυριά περιέχουν «πάρα πολλά βακτήρια», κάποια από τα οποία δεν έχουν λάβει έγκριση. 

Η απαγόρευση επηρεάζει κατά κύριο λόγο γαλλικά και ιταλικά τυριά, όπως το μπρι, το καμεμπέρτ, το ροκφόρ, την γκοργκοντζόλα, αλλά και την αγγλική λιχουδιά στίλτον. Χαρακτηριστικό είναι πως η εταιρία Sinodis ενημέρωσε τους Κινέζους πελάτες της πως από τις 23 Αυγούστου δεν εισάγει περίπου 50 είδη τυριών από την Ευρώπη.

«Η Κίνα επιτρέπει την κυκλοφορία ίδιων προϊόντων αν έχουν παραχθεί εντός της χώρας, οπότε η δικαιολογία περί βακτηρίων δεν έχει κανένα νόημα» λέει εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προαναγγέλλει κινήσεις για την ανατροπή της απόφασης αυτής. 

Η Κίνα εισήγαγε τυρί αξίας 300 εκατομμυρίων λιρών το 2016. Αν και η απαγόρευση δεν αφορά προς το παρόν «σκληρά» τυριά, όπως το τσένταρ, οι αρμόδιοι στην Ευρώπη εκφράζουν ανησυχία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr