Ασήμαντο χαρακτηρίζει ο Τραμπ τον Τζορτζ Παπαδόπουλο

Ασήμαντο χαρακτηρίζει ο Τραμπ τον Τζορτζ Παπαδόπουλο

«Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα από την συνάντηση μαζί του» απαντά απαξιωτικά σε ερώτηση δημοσιογράφων

Ασήμαντο χαρακτηρίζει ο Τραμπ τον Τζορτζ Παπαδόπουλο
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι δεν θυμάται πολλά πράγματα από τη συνάντησή του πέρυσι με ένα πρώην μέλος της προεκλογικής εκστρατείας του, τον Τζορτζ Παπαδόπουλο, ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του στο πλαίσιο ομοσπονδιακής έρευνας για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία
για τις περυσινές αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς σχετικά με μια συνάντηση το 2016 στην οποία συμμετείχε ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν θυμάμαι πολλά απ' αυτή τη συνάντηση. Ήταν μια πολύ ασήμαντη συνάντηση».

Να θυμίσουμε πως ο Παπαδόπουλος - σύμφωνα με το FBI -  ομολόγησε ότι είπε ψέματα «για τον χρόνο, την έκταση και τη φύση των σχέσεων και των επαφών του με ορισμένους ξένους αξιωματούχους που ο ίδιος κατανόησε ότι είχαν στενές επαφές με Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους».

Σε μια συνάντηση, μάλιστα, στις 31 Μαρτίου 2016 ο Παπαδόπουλος, όπως ανέφερε ο ίδιος στη δήλωση ενοχής του, συστήθηκε στους υπόλοιπους συμβούλους εξωτερικής πολιτικής λέγοντας ότι «είχε επαφές που θα μπορούσαν να κανονίσουν συνάντηση ανάμεσα στον τότε υποψήφιο Τραμπ και τον πρόεδρο Πούτιν».

Φωτογραφία που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Τραμπ στο Instagram δείχνει τον Τζορτζ Παπαδόπουλο να κάθεται δύο θέσεις παραπέρα από τον Τζεφ Σέσιονς, σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης του Τραμπ∙ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Τραμπ.

Ο Παπαδόπουλος είναι δικηγόρος από το Σικάγο που εξειδικεύεται σε ενεργειακά θέματα. Συμμετείχε στη ομάδα συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Ο δικηγόρος δήλωσε ένοχος την 5η Οκτωβρίου ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς πράκτορες σε μια υπόθεση που γνωστοποιήθηκε σήμερα, τονίζεται σε μια ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα.

Ο Παπαδόπουλος μέσω των ψευδών δηλώσεών του «παρεμπόδισε την έρευνα του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις ή τον ενδεχόμενο συντονισμό μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την εκστρατεία και της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο την ανάμειξη (της Μόσχας) στις προεδρικές εκλογές του 2016» υπουγραμμίζεται στο έγγραφο που υπέγραψε ο εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει σχετικά ότι δεν υπήρξε «καμία συνωμοσία» μεταξύ της ομάδας του και της Ρωσίας μετά τις πρώτες απαγγελίες κατηγοριών στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, σε βάρος, μεταξύ άλλων, του πρώην διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας Πολ Μάναφορτ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης