Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Μη αποδεκτή η κατάσταση για τους μετανάστες στα ελληνικά νησιά
Ο Φρανς Τίμερμανς υπενθύμισε ότι σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα είχε εκφράσει τη δυσφορία για την κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στα νησιά, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή έχει βοηθήσει σημαντικά την Ελλάδα με οικονομικούς πόρους
«Μη αποδεκτή» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένα ελληνικά νησιά σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών
, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς.
Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τη διαχείριση του προσφυγικού στις Βρυξέλλες, ο κ. Τίμερμανς τη χαρακτήρισε «μη αποδεκτή» και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εργάζεται σε καθημερινή βάση με τις ελληνικές και με τις τοπικές Αρχές, για τη βελτίωσή της.
Ωστόσο, στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι σύνθετη, γιατί, όπως είπε, οι πρόσφυγες έχουν νομική προστασία και δικαίωμα προσφυγής αν πιστεύουν ότι το αίτημά τους για άσυλο απορρίφθηκε άδικα και αυτό είναι κάτι που απαιτεί χρόνο. Γι' αυτό, πρόσθεσε, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε βήμα-βήμα για να βετιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα νησιά. «Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί πολύ σύντομα» σημείωσε.
Το efood προάγει τη σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή μέσα από ένα σημαντικό πρόγραμμα υποστήριξης, προσφέροντας σε ευάλωτες ομάδες τα απαραίτητα καταναλωτικά αγαθά και βάζοντας, ταυτόχρονα, φραγμό στο food waste.
Aπόλαυσε chatting, streaming και scrolling χωρίς δεύτερες σκέψεις! Με το Data Jump της Nova, έχεις περισσότερα data στα προγράμματα κινητής από μόνο 14€/μήνα (συμπεριλαμβανομένων απεριόριστων κλήσεων και SMS). Για σένα που ξέρεις τι αξίζεις!