Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν έσβησε σήμερα 40 κεράκια

Η επιλογή του να γιορτάσει πριν λίγες μέρες σε πύργο έχει προκαλέσει καταιγισμό πυρών από την αντιπολίτευση. 

Ο Γάλλος πρόεδρος σβήνει σήμερα 40 κεράκια, αν και έχει ήδη έχει κάνει  «βασιλικά γενέθλια» στον πύργο Σαμπόρ. Η επιλογή του αυτή προκάλεσε καταιγισμό πυρών από την αντιπολίτευση.

Ο Μακρόν αντέδρασε με ψυχραιμία, όπως πάντα, επικρίνοντας τους «μεμψίμοιρους» οι οποίοι ερμήνευσαν ως «σύμβολο της μοναρχίας» το περασμένο Σαββατοκύριακο που πέρασε με την οικογένειά του σε έναν ξενώνα κοντά στον πύργο. Οι υπηρεσίες της γαλλικής προεδρίας ανέφεραν ότι ο ίδιος επωμίστηκε όλα τα έξοδα της γιορτής.

Λίγα 24ωρα αργότερα, παραχωρώντας συνέντευξη στον δημοφιλή δημοσιογράφο Λοράν Ντελαούς του γαλλικού δικτύου «France 2», ο οποίος ειδικεύεται σε εκπομπές που παρουσιάζουν πορτρέτα διάσημων προσωπικοτήτων της πολιτικής, εξήγησε στους συμπολίτες του ότι κοιμάται ελάχιστα για να κάνει πράξη αυτά που τους έχει υποσχεθεί.

«Είναι παντού και ασχολείται με τα πάντα»


«Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι παντού και ασχολείται με τα πάντα», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde». Σήμερα ο αστέρας της γαλλικής πολιτικής κλείνει τα 40 του χρόνια», προσθέτει. 

 Επτά μήνες νωρίτερα είχε νικήσει την πρόεδρο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, στις προεδρικές εκλογές, η οποία έκανε προπαγάνδα για την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωζώνη. Ο Μακρόν αντιστάθηκε με αποφασιστικότητα σε αυτή τη ρητορική χαρακτηρίζοντας την θυγατέρα του πατριάρχη του «Εθνικού Μετώπου», Ζαν Μαρί Λεπέν ως «παράσιτο» που ζει χάρη στο σύστημα που η ίδια επικρίνει.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr