Eίναι το οικονομικό δίχτυ που μας προστατεύει από τις πλημμύρες και τις φωτιές αλλά και ένας σημαντικός σύμμαχος για την προσαρμογή μας στις νέες κλιματικές και περιβαλλοντικές συνθήκες.
Ο Μακρόν ζητεί από την UNESCO την προστασία της γαλλικής μπαγκέτας
Ο Μακρόν ζητεί από την UNESCO την προστασία της γαλλικής μπαγκέτας
Σύμφωνα με τους Γάλλους αρτοποιούς η μπαγκέτα δεν αφορά μόνο στο όνομά του συγκεκριμένου αρτοσκευάσματος, αλλά κυρίως στην συνταγή και τα συστατικά που την διακρίνουν από άλλες παρασκευές
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στηρίζοντας την ένωση των Γάλλων αρτοποιών δήλωσε ότι η γαλλική μπαγκέτα, το γνωστό αρτοσκεύασμα, θα πρέπει να ενταχθεί στους πολιτιστικούς θησαυρούς της UNESCO . Η ένωση Γάλλων αρτοποιών εμπνεύστηκαν από την προηγούμενη επιτυχία των Ιταλών κατασκευαστών πίτσα, οι οποίοι είδαν την πίστα ναπολιτάνα να εντάσσεται στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
Σύμφωνα με τους Γάλλους αρτοποιούς η μπαγκέτα δεν αφορά μόνο στο όνομά του συγκεκριμένου αρτοσκευάσματος, αλλά κυρίως στην συνταγή και τα συστατικά που την διακρίνουν από άλλες παρασκευές.
Ο Ντομινίκ Ανράκτ, Πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι απομιμήσεις που βλέπει ιδιαίτερα σε σούπερ μάρκετ, τον θυμώνουν, καθώς προκειται για κατεψυγμένη ζύμη που ενδεχομένως δεν κατασκευάζεται καν στην Γαλλία και εν συνεχεία ψήνεται και πωλείται ως μπαγκέτα.
Η παραδοσιακή μπαγκέτα προστατεύεται ήδη στη Γαλλία με νόμο του 1993. Για να πληρούνται τα κριτήρια, το ψωμί πρέπει να παρασκευάζεται μόνο από τέσσερα συστατικά: αλεύρι σίτου, νερό, μαγιά και αλάτι. Δεν μπορεί να καταψυχθεί ή να περιέχει πρόσθετα συντηρητικά.
Σύμφωνα με τους Γάλλους αρτοποιούς η μπαγκέτα δεν αφορά μόνο στο όνομά του συγκεκριμένου αρτοσκευάσματος, αλλά κυρίως στην συνταγή και τα συστατικά που την διακρίνουν από άλλες παρασκευές.
Ο Ντομινίκ Ανράκτ, Πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι απομιμήσεις που βλέπει ιδιαίτερα σε σούπερ μάρκετ, τον θυμώνουν, καθώς προκειται για κατεψυγμένη ζύμη που ενδεχομένως δεν κατασκευάζεται καν στην Γαλλία και εν συνεχεία ψήνεται και πωλείται ως μπαγκέτα.
Η παραδοσιακή μπαγκέτα προστατεύεται ήδη στη Γαλλία με νόμο του 1993. Για να πληρούνται τα κριτήρια, το ψωμί πρέπει να παρασκευάζεται μόνο από τέσσερα συστατικά: αλεύρι σίτου, νερό, μαγιά και αλάτι. Δεν μπορεί να καταψυχθεί ή να περιέχει πρόσθετα συντηρητικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα