Τραμπ: Είμαι πρόθυμος να μεταβάλλω τη στάση μου για τους «Ονειροπόλους»

Τραμπ: Είμαι πρόθυμος να μεταβάλλω τη στάση μου για τους «Ονειροπόλους»

Ο αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε παραχωρήσεις για υπηκοότητα στους Ονειροπόλους, δηλαδή τους παράτυπους μετανάστες που πήγαν στις ΗΠΑ ως παιδιά και κινδυνεύουν με απέλαση 

Τραμπ: Είμαι πρόθυμος να μεταβάλλω τη στάση μου για τους «Ονειροπόλους»
Ανοιχτός σε παραχωρήσεις για την απονομή υπηκοότητας μέσα σε 10-12 στους Ονειροπόλους εμφανίστηκε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. 

Σύμφωνα με τον Τραμπ, ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί κοινοβουλευτικοί που έχουν πάρει σκληρή θέση στο ζήτημα, θα μπορούσαν να αλλάξουν κάποιες θέσεις για τη μετανάστευση. 

Κλείσιμο
«Πραγματικά έχουν μεταβάλει πολύ τη στάση τους, και νομίζω ότι είναι πρόθυμοι να τη μεταβάλουν κι άλλο, όπως κι εγώ», ανέφερε, εκτιμώντας ότι εάν υπάρξει «σωστή συμφωνία» θα υποχωρήσουν. 

Υπηκοότητα στους Ονειροπόλους και ανταλλάγματα

Χθες, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αναφέρθηκαν στο νέο σχέδιο για τη μετανάστευση. Με βάση αυτό, θα δίνεται δυνατότητα απόκτησης υπηκοότητας σε έως και 1,8 εκατομμύριο νέους παράτυπους μετανάστες. Παράλληλα, θα περιλαμβάνονται μέτρα για την κατάργηση μερικών προγραμμάτων νόμιμης μετανάστευσης καθώς και για την οικοδόμηση ενός συνοριακού τείχους με το Μεξικό.

Η διακυβέρνηση Τραμπ πρότεινε ακόμη και το διπλασιασμό του αριθμού των «Ονειροπόλων» που θα προστατεύονται από απέλαση, θέλοντας να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους και να πετύχει συμφωνία με τους Δημοκρατικούς. 

Όμως, για να συγκρατήσει τους Ρεπουμπλικάνους, το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την περικοπή οικογενειακών επιδομάτων για τους μετανάστες, αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους και δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός τείχους με το Μεξικό, που αποτελεί και βασική προεκλογική δέσμευση του αμερικανού προέδρου. 

«Χρειαζόμαστε το τείχος»

Ο αμερικανός πρόεδρος θεώρησε ότι μια συμφωνία για την DACA είναι εφικτή, ωστόσο οι ΗΠΑ χρειάζονται το τείχος με το Μεξικό. «Χρειαζόμαστε την ασφάλεια, χρειαζόμαστε την ασφάλεια στα σύνορα. Πρέπει να σταματήσουμε την είσοδο ναρκωτικών», σημείωσε. 

Επίσης, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, ο Τραμπ ζήτησε συγνώμη για τα retweets ισλαμοφοβικών βίντεο που ανήρτησε η επικεφαλής της βρετανικής ακροδεξιάς ομάδας Britain First. «Αν μου πείτε ότι είναι φρικτοί άνθρωποι, ρατσιστές άνθρωποι, θα ζητήσω οπωσδήποτε συγγνώμη αν θέλετε να το κάνω» ανέφερε. 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης