Η Ινδία κατακτά το Διάστημα: Στέλνει όχημα στο Φεγγάρι τον Απρίλιο

Θα καλύψει μία απόσταση 150-200 χλμ και η αποστολή του θα έχει διάρκεια 14 γήινες ημέρες, όσο διαρκεί η μία ημέρα στη Σελήνη - Αποστολή του να κάνει χημική ανάλυση της επιφάνειας και να τραβήξει φωτογραφίες

Με δυναμικό τρόπο σκοπεύει να συνεχίσει την υλοποίηση του διαστημικού της προγράμματος η Ινδία, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες αρχές, τον Απρίλιο θα εκτοξεύσει διαστημόπλοιο, με το οποίο θα μεταφέρει όχημα στη Σελήνη για έρευνες στο φυσικό δορυφόρο της Γης και στο ευρύτερο περιβάλλον του ηλιακού μας συστήματος.

Η Ινδική Διαστημική Υπηρεσία στοχεύει στην εξερεύνηση μίας μεγάλης περιοχής στο Νότιο Πόλο του Φεγγαριού, η οποία δεν έχει μελετηθεί και δεν έχει ερευνηθεί από κανέναν μέχρι σήμερα. Το όχημα με το όνομα Chandrayaan-2, θα είναι εξ ολοκλήρου έτοιμο τον Απρίλιο, οπότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση της σπουδαίας διαστημικής αποστολής.

Η περιοχή που θα γίνουν έρευνες, υπολογίζεται ότι έχει πετρώματα ηλικίας μεγαλύτερης των 4 δισ. χρόνων. Αυτό σημαίνει ότι ίσως να είναι παλαιότερα από της Γης, κάτι που εφόσον αποδειχθεί, θα ανατρέψει πολλά από τα σημερινά δεδομένα της επιστημονικής κοινότητας.



Η προγραμματισμένη για τον Απρίλιο αποστολή θα είναι η δεύτερη που οργανώνει και πραγματοποιεί η Διαστημική Υπηρεσία της Ινδίας, καθώς το 2008 είχε στείλει στο Διάστημα το Chandrayaan-1, η αποστολή του οποίου διήρκεσε έναν χρόνο.

«Είναι η πρώτη φορά που θα μεταφέρουμε ένα ερευνητικό όχημα στο Φεγγάρι», δήλωσε ενθουσιασμένος ο πρόεδρος της ινδικής Διαστημικής Υπηρεσίας. Το όχημα θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, αξιοποιώντας το γεγονός ότι μία ημέρα στη Σελήνη διαρκεί όσο 14 γήινες. Θα κάνει χημική ανάλυση της επιφάνειας και θα στείλει τα αποτελέσματα στη Γη, καθώς και εικόνες από την επιφάνεια του Φεγγαριού.



Η ερευνητική αποστολή, μία «εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση», θα λάβει χώρα ανάμεσα στους κρατήρες Manzinus C και Simpelius N. 

Το διαστημόπλοιο που θα μεταφέρει το όχημα στη Σελήνη θα εκτοξευθεί από το κοσμοδρόμιο Satish Dhawan Space Centre στη Sriharikota.

Κατά τη διάρκεια της μίας ημέρας ή 14 γήινων ημερών που θα διαρκέσει η ενέργειά του, θα καλύψει μία απόσταση 150 με 200 χιλιομέτρων, αν όλα εξελιχθούν με βάση το πρόγραμμα και τους υπολογισμούς των επιστημόνων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr