Ιαπωνία: Η πριγκίπισσα Μάκο ανέβαλε τον γάμο της με «κοινό θνητό»

Η μεγαλύτερη εγγονή του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας θα έχανε τον τίτλο και τα δικαιώματα που απορρέουν από την καταγωγή της, όταν θα παντρευόταν τον νεαρό σύντροφό της, που γνώρισε στο πανεπιστήμιο

«Δεύτερες» σκέψεις φαίνεται οδήγησαν την πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας να αναβάλει τον γάμο της με τον σύντροφό της, που γνώρισε το 2012 στο Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο και με τον οποίο επρόκειτο να παντρευτεί στις 4 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. 

Αν και το περασμένο έτος το ζευγάρι είχε ανακοινώσει επίσημα τον γάμο του και η κόρη του πρίγκιπα Ακισίνο, δευτερότοκου γιου του αυτοκράτορα Ακιχίτο, είχε γίνει πρωτοσέλιδο στον διεθνή Τύπο, καθώς, σύμφωνα με την παράδοση στην χώρα των Χρυσανθέμων, ο γάμος με έναν κοινό θνητό θα της στερούσε τον τίτλο και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτόν, φαίνεται πως η 26χρονη πριγκίπισσα δεν είναι ακόμα διατεθειμένη να αποχωριστεί τις ανέσεις του παλατιού.

Με μια λιτή ανακοίνωση που δόθηκε στον ιαπωνικό Τύπο η μεγαλύτερη εγγονή του αυτοκράτορα Ακιχίτο αναφέρει: «Συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει έλλειψη χρόνου ώστε να πραγματοποιήσουμε επαρκείς προετοιμασίες για διάφορες εκδηλώσεις που θα οδηγούσαν στον γάμο μας αυτό το φθινόπωρο και στην μετέπειτα ζωή μας. Θεωρούμε πως έχουμε βιάσει τις καταστάσεις πάρα πολύ. Θα επιθυμούσα να σκεφτώ για τον γάμο πιο βαθιά και πιο συγκεκριμένα και να έχω αρκετό χρόνο να προετοιμαστώ για τον γάμο και για την περίοδο μετά τον γάμο».



Εκπρόσωπος του παλατιού διέψευσε τις φήμες πως η αναβολή του γάμου σχετίζεται με τα δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου για την μητέρα του υποψήφιου γαμπρού, Κέι Κομούρο και την διένεξη που αυτή είχε με τον πρώην σύντροφό της για τα χρήματα που εκείνος δάνεισε στην οικογένεια, ώστε να καλυφθούν οι σπουδές του 26χρονου νέου, αλλά ποτέ δεν του επεστράφησαν.

Πάντως, αν η πριγκίπισσα Μάκο αποφασίσει να παντρευτεί τελικά τον Κομούρο, το παλάτι θα της διαθέσει το ποσόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ για να καλύψει τα έξοδά της, όταν θα ζει εκτός της βασιλικής εστίας.



Στις 30 Απριλίου του 2019 ο 84χρονος αυτοκράτορας Ακιχίτο αναμένεται να εγκαταλείψει τον θρόνο εξαιτίας μακροχρόνιων προβλημάτων υγείας και θα τον διαδεχθεί ο πρωτότοκος γιος του, πρίγκιπας Ναρουχίτο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr