O Ερντογάν «τα βάζει» και με τη μουσική - Απαγορεύτηκαν 208 ποπ τραγούδια!

Tο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT παρέδωσε στο κοινοβούλιο έναν κατάλογο με 208 τραγούδια η μετάδοση των οποίων είχε απαγορευτεί το 2016

Έντονη διαμάχη πυροδότησε η δημοσιοποίηση χθες ενός καταλόγου με περισσότερα από 200 τραγούδια τα οποία απαγορεύτηκαν από το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Η αντιπολίτευση και ΜΜΕ κατήγγειλαν χθες ότι το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT παρέδωσε στο κοινοβούλιο έναν κατάλογο με 208 τραγούδια η μετάδοση των οποίων είχε απαγορευτεί το 2016, εκ των οποίων 142 στην τουρκική γλώσσα και 66 στην κουρδική.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που επηρεάστηκαν από την απόφαση αυτή είναι οι τραγουδίστριες Ντεμέτ Ακαλίν, Σιλά και Μπενγκιού.

Ωστόσο το TRT αντέδρασε και σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε αργότερα διαβεβαίωσε ότι αυτές οι πληροφορίες «δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια» και ότι «δεν ισχύει ότι το TRT απαγορεύει καλλιτέχνες», όμως απλά τηρεί το νόμο που απαγορεύει τη μετάδοση περιεχομένων που ενθαρρύνουν το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ ή που προκρίνουν την «τρομοκρατική προπαγάνδα.

«Εκ των 32.848 προγραμμάτων του TRT που αξιολογήθηκαν από ειδικούς το 2016, μονάχα δύο τηλεοπτικά προγράμματα, 30 διαφημιστικά σποτ, 8 ραδιοφωνικά σποτ και 208 μουσικά κομμάτια δεν μεταδόθηκαν ή προβλήθηκαν κι αυτό για νομικούς λόγους» συμπλήρωσε ο ραδιοτηλεοπτικός όμιλος.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, υπεραμύνθηκε σήμερα των ενεργειών του TRT διαβεβαιώνοντας ότι κάνει το «καθήκον του».

«Το να παρουσιάζεται στο κοινό κάτι που το TRT κάνει όλα τα χρόνια σαν να πρόκειται για πρώτη φορά (…) σαν να πρόκειται για ενός είδους παράνομη λογοκρισία, αποτελεί μεγάλη ανηθικότητα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μια τηλεοπτική παρέμβαση.

Ο Ατίλα Σερτέλ, ένας βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δεν έκρυψε την οργή του χθες σχετικά με αυτήν την υπόθεση, αναφερόμενος σε αποφάσεις που είναι παρόμοιες με εκείνες οι οποίες ελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές κατά το παρελθόν, έπειτα από πραξικοπήματα.

«Το TRT είχε προετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα το 2013 για τα τραγούδια που "είχαν απαγορευτεί για να μεταδοθούν" κατά τη διάρκεια της περιόδου του πραξικοπήματος. Τι θα κάνει σχετικά με τους τραγουδιστές που απαγορεύτηκαν τώρα;» διερωτήθηκε.

Μερικά από τα... «απαγορευμένα»





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr