Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές: Η σοσιαλίστρια με το πανάκριβο γούστο

Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές: Η σοσιαλίστρια με το πανάκριβο γούστο

Στο «μάτι» του κυκλώνα για τα ρούχα που επέλεξε για φωτογράφηση

sos_01
Στη δίνη επικριτικών σχολίων βρέθηκε το νέο αστέρι των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές για το πανάκριβο σύνολο που φορούσε στη διάρκεια φωτογράφησης, αξίας 3.500 δολαρίων.

Η 28χρονη Πορτορικανή επέλεξε ένα σακάκι αξίας 1.990 δολαρίων κι ένα παντελόνι,αξίας 890 δολαρίων της σχεδιάστριας Gabriela Hearst που τα συνδύασε με ψηλοτάκουνα του γνωστού οίκου Manolo Blahnik, αξίας 625 δολαρίων: σύνολο 3.505 δολάρια.

«Ακριβά γούστα για μία σοσιαλίστρια», γράφει στο Reddit ο χρήστης «dragonslayergold».

Μόδα και πολιτική πάνε συχνά μαζί όμως, πολλοί ήταν οι συντηρητικοί που έσπευσαν να κακοχαρακτηρίσουν τη γοητευτική μελαχρινή ως «υποκρίτρια». Η επιλογή των ρούχων της στη φωτογράφηση του περιοδικού «Interview» με εργαζόμενους του κατασκευαστικού τομέα επικρίθηκε έντονα, όπως σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Κλείσιμο
mesa_1


Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή Νεοϋορκέζα Αλεξάντρια Οκάσιο- Κορτές κατάφερε στο τέλος του Ιουνίου να καταγράψει αιφνιδιαστική νίκη στις προκριματικές εκλογές για το Κογκρέσο έναντι ενός βετεράνου των Δημοκρατικών, του βουλευτή Τζόζεφ Κρόλει.

Έπειτα από τη μεγάλη έκπληξη που έκανε στη Νέα Υόρκη, θεωρείται από πολλούς το νέο «αστέρι» των Δημοκρατικών. Η 28χρονη, κατάφερε να «εκθρονίσει» τον έμπειρο Τζο Κρόλει στις προκριματικές των Δημοκρατικών που καθόρισαν ποιος θα είναι αντίπαλος των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.Σε δύο μήνες θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον υποψήφιο ομογενή των Ρεπουμπλικανών, Αντώνη Πάππας για την περιφέρεια που περιλαμβάνει μέρη του Μπρονξ και του Κουίνς.

Η νεαρή Ισπανόφωνη διεξήγαγε την εκστρατεία της με συνθήματα για αλλαγή και στροφή των Δημοκρατικών προς τα αριστερά.Παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλός της δαπάνησε πολλαπλάσια χρήματα στην προεκλογική του εκστρατεία, η Κορτές κυριάρχησε στα social media κατεβάζοντας στις κάλπες μεγάλο αριθμό νέων ψηφοφόρων που έκαναν και τη διαφορά.Ο Κρόλεϊ είχε ειρωνευτεί το νεαρό της ηλικίας της αντιπάλου του, λέγοντας ότι «δεν είναι αρκετά μεγάλη για να ασκεί το εκλογικό της δικαίωμα».

Η μητέρα της είναι Πορτορικανή ενώ ο πατέρας της είχε γεννηθεί στο Μπρονξ. Εκεί μεγάλωσε και εκείνη και κάθε ημέρα έκανε διαδρομή 30 μιλίων για να πάει στο σχολείο. Πήρε πτυχίο στα οικονομικά και τις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της είχε δουλέψει για τον γερουσιαστή Τεντ Κένεντι.Μετά την αποφοίτησή της επέστρεψε στο Μπρονξ κι όταν «χτύπησε» η κρίση, άρχισε να δουλεύει ως σερβιτόρα και μπαργούμαν.Βρέθηκε κοντά στη γραμμή» των στρατοπέδων κράτησης στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, καταγγέλλοντας την περιβόητη πολιτική μηδενικής ανοχής της πολιτικής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης