Κύρτσος στο ΘΕΜΑ 104,6: Βρέθηκα σε απόσταση 50 μέτρων από τους πυροβολισμούς

Κύρτσος στο ΘΕΜΑ 104,6: Βρέθηκα σε απόσταση 50 μέτρων από τους πυροβολισμούς

«Το 2016 είχαμε χτύπημα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών που ακολουθήθηκε από χτύπημα στο μετρό και το ερώτημα είναι αν θα ακολουθηθεί η ίδια μέθοδος και εδώ»

stras-bo1
Τις στιγμές τρόμου που έζησε ο ίδιος αλλά και όσοι βρίσκονταν στο Στρασβούργο το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης με δράστη έναν 29χρονο περιέγραψε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

«Έκανα βόλτα όταν σε απόσταση 50-80 μέτρων έπεσαν οι πυροβολισμοι. Άρχισα να τρέχω, τρέχαμε στα στενά για καλύτερη κάλυψη. Σε διάστημα δευτερολέπτων ακούσαμε μια άλλη ριπή από άλλο σημείο πράγμα που σημαίνει ή ότι υπήρχαν και άλλοι συνεργοί ή ότι, όπως λένε οι αρχές, ο 29χρονος είχε πάει σε άλλο σημείο για να συνεχίσει την επίθεσή του» περιέγραψε ο Γιώργος Κύρτσος την αρχή της τρομοκρατικής επίθεσης.'

«Το πλήθος τότε άρχισε να αλλάζει κατεύθυνση έχοντας κατα νου να μην είσαι σε πεδίο βολής. Φτάσαμε στην περίμετρο της χριστουγεννιατικής αγοράς που φυλασσόταν από αστυνομικούς και άλλοι επέλεξαν να πάνε σε εστιατόρια και να εγκλωβιστούν και άλλοι όπως εγώ επέστρεψαν στα σπίτια τους ή τα ξενοδοχεία τους».

Ερωτηθείς για το κλίμα στη γαλλική πόλη ο ευρωβουλευτής της ΝΔ απάντησε ότι «υπάρχει μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα στην πόλη γιατί αυτός ο 29χρονος ήταν κάτοικος Στρασβούργου. Φαίνεται ότι η έρευνα το πρωί της Τρίτης επιτάχυνε το χτύπημα».

Κλείσιμο
Αναρωτήθηκε, μάλιστα, αν θα συμβεί ό,τι συνέβη και το 2016 στις Βρυξέλλες. «Το 2016 είχαμε χτύπημα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών που ακολουθήθηκε από χτύπημα στο μετρό και το ερώτημα είναι αν θα ακολουθηθεί η ίδια μέθοδος και εδώ».

Όσον αφορά τη στάση των αρχών ο κ. Κύρτσος παρατήρησε ότι «ανοίγουν τα σχολεία καθώς προσπαθούν να συνδυάσουν την εξουδετέρωση της τρομοκρατικής απειλής με την επιστροφή στην ομαλότητα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης