Οι Αμερικανοί «βαριούνται που ζουν»: Για ένα οκτάωρο την ημέρα αισθάνονται πλήξη

Οι Αμερικανοί «βαριούνται που ζουν»: Για ένα οκτάωρο την ημέρα αισθάνονται πλήξη

Οι Αμερικανοί αναπολούν την ζωή προ ευθυνών, προτού αρχίσουν να ανησυχούν για τα χρήματα και δηλώνουν ότι πάνω από το 1/3 του χρόνου τους νιώθουν πλήξη

monotony-boring-ena
H μονοτονία πλήττει τη ζωή των Αμερικανών. Κι όμως! Ο μέσος πολίτης στη χώρα του Ντόναλντ Τραμπ αισθάνεται πλήξη περίπου το 1/3 του χρόνου του. Αυτό σημαίνει ότι, πάνω από 131 ημέρες το χρόνο, οι Αμερικανοί βαριούνται που ζουν...

To 60% των Αμερικανών αισθάνεται ότι η ζωή του έχει «ενηλικιωθεί υπερβολικά» με το 74% να δηλώνει ότι αναπολεί πολλά από την παιδική του ηλικία.

Αυτό που αναπολούν κυρίως οι Αμερικανοί είναι η ζωή προ ευθυνών, προτού αρχίζουν να ανησυχούν για τα χρήματα. Το 57% υποστηρίζει ότι η παιδική του ηλικία είναι η πιο επιθυμητή περίοδος της ζωής τους.

Οι επιστήμονες του ινστιτούτου OnePoll διενήργησαν έρευνα σε δείγμα δυο χιλιάδων ενηλίκων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Αμερικανοί αισθάνονται πλήξη και βαρεμάρα κατά μέσο όρο την εβδομάδα 60,48 ώρες.

Κλείσιμο
Αυτό εάν πολλαπλασιαστεί με τον αριθμό 52- που είναι οι εβδομάδες μέσα σε ένα χρόνο - δείχνει ότι οι Αμερικανοί βαριούνται πάνω από 131 ημέρες ετησίως.

Και τα πράγματα χειροτερεύουν αφού αυξάνεται το άγχος τους με την πάροδο του χρόνου. Το 49% των πολιτών στις ΗΠΑ δήλωσε ότι το 2018 ήταν πιο αγχωτικό από το 2017.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 52% των Αμερικανών υποστηρίζει ότι αυτό που του λείπει πολύ είναι η ζωή προτού αποκτήσει ευθύνες και άγχος. Το 50% δηλώνει ότι θα ήθελε να βγαίνει με τους φίλους του πιο συχνά, το 1/3 παραδέχεται ότι δεν έχει ευχαριστηθεί το δημιουργικό παιχνίδι και το 44% ότι το μυαλό του είναι στις καλοκαιρινές διακοπές.

Επιπλέον, το 39% προτιμά να ξοδεύει το χρόνο του παίζοντας μπόουλινγκ, αντί να ασχολείται με την δουλειά και τις καθημερινές υποχρεώσεις, ενώ το 20% θα ήθελε να κάνει sleepover με φίλους αντί να πάει σινεμά.

Το 36% των Αμερικανών δήλωσε ότι δεν διασκεδάζει όσο θα ήθελε εξαιτίας του υψηλού κόστους της ψυχαγωγίας, ενώ το 33% «κατηγορεί» το χαμηλό επίπεδο ενέργειάς τους.

Ένα επιπλέον 32% των Αμερικανών υποστηρίζει ότι εργάζεται πάρα πολύ σε βάρος της προσωπικής του διασκέδασης, ενώ το 33% επισημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει ταξίδια ελλείψει χρημάτων.

Οι Αμερικανοί διασκεδάζουν συνήθως με την οικογένειά τους. Το 57% ισχυρίζεται πως το κάνει με την σύζυγό του, ενώ το 42% με τα παιδιά του. Περίπου το 29% δηλώνει ότι διασκεδάζει με τα αδέλφια του, ενώ το 26% μόνο του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης