Υπόθεση Ντούλου: «Ελπίζουμε τα παιδιά να επανενωθούν με τον πατέρα τους, για το δικό τους καλό...»

Υπόθεση Ντούλου: «Ελπίζουμε τα παιδιά να επανενωθούν με τον πατέρα τους, για το δικό τους καλό...»

Οι πρώτες δηλώσεις από το περιβάλλον του Έλληνα ομογενή επιχειρηματία Φώτη Ντούλος που κατηγορείται για την εξαφάνιση της συζύγου του

Υπόθεση Ντούλου: «Ελπίζουμε τα παιδιά να επανενωθούν με τον πατέρα τους, για το δικό τους καλό...»
Ήταν πριν από σχεδόν έναν μήνα όταν ο 51χρονος Έλληνας ομογενής επιχειρηματίας Φώτης Ντούλος συνελήφθη για την υπόθεση εξαφάνισης της εν διαστάσει σύζυγου και μητέρας των 5 παιδιών του Τζένιφερ Ντούλος. Μαζί του συνελήφθη και η 44χρονη σύντροφός του Μισέλ Τροκόνις και αμφότεροι κατηγορούνται για την παραποίηση ή/και απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων σε βαθμό κακουργήματος, στην υπόθεση εξαφάνισης της εν διαστάσει συζύγου του Ντούλου.

Σύμφωνα με το CBS News, στα έγγραφα του διαζυγίου η συγγραφέας Τζένιφερ Ντούλος κατηγορούσε τον επιχειρηματία σύζυγό της ότι την απατούσε, την κακομεταχειριζόταν και την απειλούσε ότι θα απήγαγε τα παιδιά και θα τα έπαιρνε μαζί του στην Ελλάδα. Μάλιστα φέρεται να είχε ζητήσει και ασφαλιστικά μέτρα, καθώς φοβόταν ότι θα έκανε τις απειλές του πραγματικότητα και ότι μπορεί να την έβλαπτε. Ο συλληφθείς Φώτης Ντούλος, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες ενώ πριν από λίγη ώρα το protothema.gr έλαβε μία επιστολή από το περιβάλλον του το οποίο δεν είχε προβεί μέχρι σήμερα σε καμία δήλωση.

Η επιστολή για τον Φώτη Ντούλο

Ονομάζομαι Νάνσυ Μαστροκώστα. Είμαι η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλάσσιου Σκι και Θαλάσσιας σανίδας (HWWF).

Υπο την παραπάνω ιδιότητά μου, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και να γνωρίσω τον Φώτη Ντούλο και τα παιδιά του. Ο Φώτης και τα παιδιά του αγωνίστηκαν στους Πανελλήνιους Αγώνες Θαλάσσιου Σκι το 2013, 2014, 2015 και 2016 στο Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Waterski και Wakeboard (HWTC), που βρίσκεται στη λίμνη Στράτος Αγρινίου.

Το Κέντρο, που βρίσκεται 3,5 ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα, φιλοξενεί το Εθνικό Πρωτάθλημα και την εκπαίδευση των Εθνικών Ομάδων Waterski (U14, U17, U21, Open, +3545 και +55). Τα παιδιά του Κου. Ντούλου ήταν αρκετά ταλαντούχα, ενθουσιώδη για το άθλημα, ενώ είχαν πολύ καλές σχέσεις τους συμμαθητές τους, τους μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές, τους υπαλλήλους, τους γονείς και τους προπονητές. Τα μέλη της εκτεταμένης οικογένειας τους συμπεριελάμβαναν τον Γιάννη Ναθαναήλ, πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή U17 και τον αδελφό του Παύλο, πρωταθλητή Ευρώπης U14. Τα παιδιά ανέπτυξαν φιλίες και δεσμούς πέρα ​​από την οικογένειά τους και όλοι ανυπομονούσαμε να τους δούμε κάθε χρόνο που επισκέπτονταν. Έχοντας διαβάσει κάποιες από τις παρατηρήσεις για τα παιδιά και τον Φώτη, πιστεύω ότι η αλήθεια έχει παρερμηνευθεί και θα ήθελα να αναφέρω τα εξής με βάση τις παρατηρήσεις μου, με τις οποίες, παρεμπιπτόντως, συμφωνούν και οι γονείς, και οι προπονητές των αθλητών από όλες τις χώρες:

1. Ο Φώτης Δούλος απέχει κατά πολύ από το πρόσωπο που απεικονίζεται στα μέσα ενημέρωσης. Βλέπαμε τον Φώτη εδώ και πολλά χρόνια ως ένα ήρεμο, ισορροπημένο, ευγενικό πρόσωπο, με σεβασμό. Είμαστε μάρτυρες ενός παθιασμένου πατέρα, όχι μόνο για τις δραστηριότητες του σκι για παιδιά του, αλλά για κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους, τη σίτιση, τον ύπνο, ενώ έπαιρνε τα παιδιά του μαζί και με άλλα παιδιά ορισμένες φορές σε διάφορες δραστηριότητες, όπως κολύμπι, μπόουλινγκ, δείπνο κλπ. 

Κανείς δεν είχε δει ποτέ τον Φώτη να κακομεταχειρίζεται τα παιδιά του με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή, ή ακόμα και αναγκάζοντας τα παιδιά να κάνουν σκι. Αντίθετα, είδαμε επανειλημμένα τον Φώτη να είναι ένας φοβερός πατέρας. Ο Φώτης έδινε το παρών όχι μόνο στα τουρνουά αλλά και στις προπονήσεις. Τους προπονούσε και στήριζε συναισθηματικά όταν χρειαζόταν. Όντας ένας ικανός σκιέρ ο ίδιος, εξήρε πάντα την προσπάθεια αντί για το αποτέλεσμα. Αποσυμπιέζοντας τα παιδιά. τα βοηθούσε να αποδίδουν εξαιρετικά, κάτι που οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στην εμπιστοσύνη που τους έδειχνε. Δεν μπορώ να μιλήσω για την Τζένιφερ γιατί δεν παρακολούθησε ποτέ αυτά τα τέσσερα χρόνια, ούτε μία φορά.

2.Τα παιδιά δεν έκαναν σκι για 11 ώρες, όπως αναφέρθηκε στον Τύπο και στις καταθέσεις του δικαστηρίου. Τα σετ σλάλομ, τα οποία είναι κυρίως αυτά που εκτελούσαν τα παιδιά, διαρκούν συνήθως 10-15 λεπτά. Υπάρχει ένα χρονικό όριο που ορίζει η Ομοσπονδία για 15 λεπτά ανά σετ. Αυτό είναι χαρακτηριστικό και είναι η πεποίθησή μου ότι το Avon Ski Club, όπου τα παιδιά ασκούνταν ως επί το πλείστον, έχει παρόμοιο όριο ανά σκι σετ - το πολύ 15 λεπτά. Τα παιδιά έκαναν ένα, μερικές φορές δύο, σετ ανά ημέρα. Πολύ σπάνια ένα από τα παιδιά θα έπαιρνε 3 σετ. Έτσι, συνήθως περνούσαν μισή ώρα μέσα στο νερό ή λιγότερο.

3. Τα παιδιά του Ντούλου απολαμβάνουν κάθε στιγμή του θαλάσσιου σκι στο HWTC. Δεν υπέφεραν ή μισούσαν το άθλημα - ήταν πολύ ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να συναγωνιστούν σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο σε τόσο υψηλό επίπεδο. Κέρδισαν τους Αμερικανούς Αγώνες, τις Ανατολικές Περιφέρειες των ΗΠΑ και τους Πανελλήνιους το 2016. Αυτό είναι εξαιρετικά αξιοσημείωτο για δύο αδέλφια να κερδίσουν χρυσό και ασημένιο σε αυτά τα τουρνουά μέσα σε ένα χρόνο. Είχαν αναπτύξει σχέσεις με επαγγελματίες σκιέρ παγκόσμιας κλάσης όπως ο Chet Raley, ο Boris Laval, ο Adam Sedlmajer και Alexanrdra Lauretano και ήταν αξιαγάπητοι από όλους.  

Κλείσιμο
4.Αν και η διασκέδαση ήταν ένα μεγάλο κομμάτι των αγώνων, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα παιδιά δεν υπέστησαν ποτέ τραυματισμό όλα αυτά τα χρόνια. Κι ενώ κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο για τους αθλητές αυτού του επιπέδου, μαρτυρά το πόσο φρόντιζε ο Φώτης τα παιδιά. Εξασφάλιζε πάντοτε την ασφάλειά τους και την καλή προετοιμασία τους, καθώς και φυσικά την ψυχολογική τους κατάσταση. Είμαστε μάρτυρες όταν ο Φώτης διέκοψε μια άσκηση όταν αισθάνθηκε ότι ο Θεόδωρος ήταν κουρασμένος και πίεζε τον εαυτό υπερβολικά. 

5. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι τα παιδιά του Ντούλου αγαπούσαν το θαλάσσιο σκι γιατί τους έδινε ένα βαθμό ελευθερίας και την ευκαιρία να περάσουν χρόνο μαζί ο ένας με τον άλλον και τον πατέρα τους σε καθημερινή βάση. Αυτό που δεν είναι εμφανές σε εκείνους που δεν εμπλέκονται στο άθλημα, είναι ότι το waterskiing είναι πάρα πολύ οικογενειακό άθλημα. Μπορείτε να έχετε σκιέρ διαφορετικών επιπέδων να μοιράζονται το σκάφος και να κάνετε σκι μαζί. Θα μπορούσε να υπάρχουν αρχάριοι, ερασιτέχνες σκιέρ, ανταγωνιστικοί σκιέρ και έναν παγκόσμιο πρωταθλητή να οδηγούν όλα μαζί το σκάφος και να κάνουν σκι. Αυτό δεν συμβαίνει σε άλλα αθλήματα. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που αυτά τα παιδιά, καθώς και πολλοί από εμάς που ασχολούμαστε με το άθλημα το αγαπάμε τόσο πολύ. 

Το καλοκαίρι του 2017 μάθαμε με λύπη πως τα αγόρια έπρεπε να απορρίψουν την πρόσκληση του HWWF να προπονηθούν και να συμμετάσχουν, για πρώτη φορά, στους νέους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων στην Ισπανία. Τα παιδιά του Ντούλου δεν έχουν αγωνιστεί από τότε και είναι κατανοητό ότι η Jennifer δεν θέλει να συνεχίσουν το θαλάσσιο σκι. Ελπίζουμε, για χάρη των παιδιών, ότι θα επανενωθούν τελικά με τον πατέρα τους, την εκτεταμένη οικογένεια και τους φίλους τους και ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να ακολουθήσουν την καρδιά τους και να ασκήσουν αυτό που αγαπούν. Μας λείπουν πολύ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης