Βρυξέλλες: Ο «επιθετικός σκύλος» της Κομισιόν δείχνει τα... δόντια του στον Τζόνσον

Βρυξέλλες: Ο «επιθετικός σκύλος» της Κομισιόν δείχνει τα... δόντια του στον Τζόνσον

O Ιρλανδός Φιλ Χόγκαν, ο νέος  Επίτροπος Εμπορίου, θα είναι το αντίπαλο δέος του Βρετανού πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες

hogan_phil
Πολέμιος του Brexit και κυρίως του Βρετανού πρωθυπουργού, ο νέος Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου από την Ιρλανδία, Φιλ Χόγκαν, δείχνει τα... δόντια του στον Μπόρις Τζόνσον.

Οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο Χόγκαν θα είναι υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις σε ότι αφορά την εμπορική συμφωνία Λονδίνου με τις Βρυξέλλες μετά το Brexit.

Ο Ιρλανδός Επίτροπος δεν διστάζει να δείχνει την αντιπάθειά του για τον Βρετανό πρωθυπουργό όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Έχει αποκαλέσει τον Τζόνσον «έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό» κι έχει πει για το Brexit ότι με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωπαική οικογένεια, η χώρα θα είναι ένα έθνος μεσαίου μεγέθους.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Independent» ο διορισμός του Χόγκαν θα φέρει σύγκρουση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου.

Κλείσιμο
Στην Ευρώπη, ο Χόγκαν έχει τη φήμη του «επιθετικού σκύλου». Τον περασμένο Ιούνιο δεν δίστασε να δηλώσει ότι «η παλίρροια στη γηραιά ήπειρο οφείλεται στους αρχιερείς του Brexit».

Ερωτηθείσα για τον Φιλ Χόγκαν, η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιειν, έσπευσε να δηλώσει: «Είναι γνωστός ως σκληρός και δίκαιος διαπραγματευτής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης