Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι: Γιατί η επιχείρηση εξόντωσής του ονομάστηκε «Κάιλα Μίλερ»

Η Κάιλα Μίλερ ήταν εραγζόμενη σε ανθρωπιστική οργάνωση όταν έπεσε θύμα απαγωγής το 2013 και σκοτώθηκε το 2015

Την κωδική ονομασία «Κάιλα Μίλερ» έδωσαν οι Αμερικανοί στην επιχείρηση που οδήγησε στον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, όπως αποκάλυψε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ.

Η Μίλερ ήταν εργαζόμενη σε ανθρωπιστική οργάνωση στην Αριζόνα όταν έπεσε θύμα απαγωγής τον Αύγουστο του 2013 στο Χαλέπι της Συρίας ενώ αναζητούσε ένα νσοκομείο.

Τον Φεβρουάριο του 2015 έγινε γνωστό ότι η Μίλερ έχασε τη ζωή της σε ηλικία 26 ετών ενώ ήταν όμηρη τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Οι τζιχανσιτές υποστήριξαν ότι η Μίλερ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής της Ιορδανίας στη Ράκα με το σώμα της να μην βρίσκεται ποτέ.

Η Μίλερ φέρεται να βασανίστηκε αλλά και να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

«Αυτό που έκανε αυτός ο άνθρωπος στην Κάιλα -την απήγαγε. Την κράτησε σε αρκετές φυλακές. Την κρατούσαν σε αυστηρή απομόνωση. Βασανίστηκε. Την τρομοκράτησαν. Στο τέλος τη βίασε ο ίδιος ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Είτε τη σκότωσε είτε ήταν συνεργός στον φόνο της» δήλωσε ο πατέρας της Μίλερ στην Arizona Republic.

Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας έλαβε - μετά την επιβεβαίωση του θανάτου της - ένα γράμμα της γραμμένο από τη φυλακη: «Είδα το φως μέσα στο σκοτάδι και έμαθα ότι ακόμα και μέσα στη φυλακή μπορεί κανείς να είναι ελεύθερος. Συνειδητοποίησα ότι υπάρχει κάτι καλό σε κάθε κατάσταση και ορισμένες φορές πρέπει να το αναζητήσουμε».

Μιλώντας στο NBC ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν είπε για την επιχείρηση του Σαββάτου «φέραμε τη δικαιοσύνη στον άνδρα που αποκεφάλισε τρεις Αμερικανούς, δύο δημοσιογράφους και μια εργαζόμενη σε ανθρωπιστική οργάνωση» αναφερόμενος στον Τζέιμς Φόλεϊ, τον Στίβεν Σότλοφ και τον Πίτερ Κάσιγκ, που έχασαν τη ζωή τους στα χέρια εκτελεστών των τζιχαντιστών το 2014.α
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr